Unio

Mulig streik i barnehager og Vinmonopolet

Del

Meklingen mellom Unio og Spekter (område 9) starter i morgen. Hvis det ikke blir enighet innen fristen klokken 24.00 natt til lørdag 17. september, kan det være streik i Vinmonopolet fra lørdag og i private barnehager drevet av Norlandia fra mandag 19. september. Også Studentsamskipnaden i Stavanger og Bergen vil kunne bli berørt.

Unio tar i første omgang ut 51 medlemmer i Akademikerforbundet som er ansatte i Vinmonopolet. Unio tar også ut 90 medlemmer i Utdanningsforbundet som er ansatt i barnehager eid av Norlandia, samt 7 i Studentsamskipnaden i Stavanger og Bergen.

– Meklingen handler først og fremst om retten til å forhandle om våre medlemmers fremtidige pensjon. Den retten er helt grunnleggende for oss som fagforbund, og svært viktig for våre 340.000 medlemmer, sier forhandlingsleder i Unio Spekter, Eli Gunhild By.


Kontakt Signy Svendsen, kommunikasjonssjef Unio, 90506133, for oversikt over uttakssteder. 

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom