Kulturminnefondet

M/S Lete får ein halv million frå Kulturminnefondet

Del

Fartøyet M/S Lete er eit viktig kulturminne bygd i 1947, og onsdag 19. september vil eigarane motta ein halv million kroner til istandsetting av fartøyet frå Kulturminnefondet.

Vi inviterer pressa til overrekkinga, med påfølgjande omvising og orientering onsdag 19. september. Programmet starter på Hillestadvågen kl. 10.00, med lunsj kl. 12.00. Representantar frå Kulturminnefondet og Norsk Foreining for Fartøyvern vil vare tilstade.

M/S Lete vart bygd ved Standard båtbyggjeri i Drammen i 1947, som kabelfartøy til Telegrafverket. Fartøyet har også vore stasjonert i Bodø og operert i Nordland, Troms og Finnmark. Lete er nå eigd av Stiftelsen Halsnøy Historiske Senter og ligg i den store hallen på Hillestadvågen.

Styret i Kulturminnefondet legg vekt på at M/S Lete har ei særeige historie, og dei planlagde tiltaka vil ivareta fartøyets kulturminneverdiar på ein god måte.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Kulturminnefondet

Kulturminnefondet
Kulturminnefondet
Bergmannsgata 17
7374 Røros

73 10 36 00http://www.kulturminnefondet.no

Kulturminnefondet er en statlig tilskuddsordning for private eiere av verneverdige kulturminner og kulturmiljøer, med kontorer i Bergmannsgata på Røros.

For å få støtte må eier søke oss, og midlene blir fordelt gjennom vedtak gjort av administrasjonen og Kulturminnefondets styre.

Kulturminnefondets virksomhet og tildelinger er hjemlet i forskrift for Norsk kulturminnefond.

 

Følg saker fra Kulturminnefondet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturminnefondet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturminnefondet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom