Norges Kampsportforbund

Møter verdenseliten

Del

Tre av de fire norske landslagsutøverne i taekwondo er kvalifisert til det viktige Grand Prix-stevnet i Moskva 4.- 6. august.

Richard Ordemann, Tina Røe Skaar og John Asp er  klar for Grand Prix i Taekwondo
Richard Ordemann, Tina Røe Skaar og John Asp er klar for Grand Prix i Taekwondo

For å kvalifisere seg til det viktige elitestevnet må utøveren være ranket blant de topp 32 i verden i sin klasse. Utøverne Richard Ordemann, John Asp og Tina Røe Skaar har alle kvalifisert seg, og reiser dermed til den russiske hovedstaden for å møte verdenseliten neste helg.

Tina Røe Skaar (+67 kg) konkurrerer fredag 4. august (innledende kamper og finaler), mens Richard Ordemann og John Asp (begge -80 kg) konkurrerer søndag 6. august (innledende kamper og finaler).

SEMIFINALER OG FINALER STREAMES LIVE HER.

Fire viktige milepæler    

I løpet av konkurransene i Moskva skal totalt 220 utøvere fra 53 land konkurrere i de åtte olympiske vektklassene. Det er ingen tvil om at Grand Prix-stevnene tiltrekker seg det ypperste av utøvere: Hele 14 gullmedaljører fra OL i Rio og årets VM i Sør-Korea tar turen for å sanke viktige ranking-poeng.

Stevnet i Moskva er det første av tre Grand Prix-stevner som går av stabelen denne høsten. De to påfølgende stevnene arrangeres i Rabat (Marokko) og London, før den store GP-finalen i Abidjan (Elfenbenskysten) i november. Alle representerer viktige milepæler for utøverne frem mot neste OL i Tokyo 2020.

– Grand Prix-stevnene er en fantastisk arena for våre landslagsutøvere å få målt krefter mot de aller beste utøverne i verden. Dette er uvurderlige erfaringer å ta med seg frem mot det store målet, nemlig OL i Tokyo 2020. Det er svært gledelig at hele tre av våre fulltidsutøvere har klart å kvalifisere seg til stevnet. Vi håper selvfølgelig at det blir mange Grand Prix-stevner på alle våre landslagsutøvere i årene som kommer, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Motiverte utøvere

John Asp og Tina Røe Skaar ser begge frem til konkurransen i Moskva denne helgen.

– Jeg har justert mine individuelle oppgaver etter erfaringer fra de siste konkurransene gjennom våren og fra VM nå i sommer. Målet er å stille som en enda sterkere utgave av John under Grand Prix i Moskva! En invitasjon til Grand Prix er viktig for å vedlikeholde plassen blant de topprankede utøverne i verden, og for å forbedre rankingen ytterligere.

– Man har kommet langt når man begynner å konkurrere i Grand Prix, og jeg gleder meg enormt til å gå ut på matta for å levere, forteller Asp.

Også Tina Røe Skaar har fokusert på noen små justeringer på trening denne sommeren.

– Ellers har jeg funnet tilbake til godfølelsen. Det er superkult å endelig ta steget inn i Grand Prix-sirkuset, og målet denne høsten blir å sanke nok poeng til å bli der frem mot OL 2020, sier Røe Skaar.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Richard Ordemann, Tina Røe Skaar og John Asp er  klar for Grand Prix i Taekwondo
Richard Ordemann, Tina Røe Skaar og John Asp er klar for Grand Prix i Taekwondo
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom