Nærings- og fiskeridepartementet

Møter den britiske handelsministeren Liam Fox

Del

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen møter Liam Fox, Storbritannias handelsminister i dag.

Når: Fredag 15. juni 12.45-13.30.
Hvor: NFD, Konges Gate 8, Oslo
Påmelding: media@nfd.dep.no
Praktisk info: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen er tilgjengelig for kommentarer etter møtet, omtrent klokka 13.30. Ta med pressekort og gyldig ID.

- Storbritannia er en av våre viktigste handelspartnere, om lag 20 prosent av vår eksport går dit. Nå som Storbritannia er på vei ut av EU, er vi opptatt av å videreføre de gode handelsrelasjonene med britene også i fremtiden. Det er viktig for å sikre norske arbeidsplasser og et bærekraftig velferdssamfunn, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.


Tema for møtet med næringsministeren blir oppdatering av brexit-forhandlingene, Norges erfaringer med frihandelsavtaler og utveksling av synspunkter om det fremtidige handelsforholdet. 


- Det er stor interesse for brexit i næringslivet, og det er mange som i dag eksporterer til Storbritannia som opplever en viss usikkerhet rundt fremtiden. Regjeringen er "på ballen" og har jevnlig møter med både Storbritannia, EU og næringslivet her hjemme.
Norge og Storbritannia vil ha behov for en omfattende ny handelsavtale. Vårt fremtidige forhold vil i stor grad avhenge av Storbritannias fremtidige forhold til EU, sier Røe Isaksen

Nøkkelord

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom