KLP

Mose fra Østerdalen profilerer Oslo som Europeisk miljøhovedstad

Del

Midt i Oslos betongørken ved Oslo S skal Rendalen-baserte Norsk Mose & Design profilere Oslo som Europeisk miljøhovedstad og KLPs byggeplaner for området med grønn mose fra Østerdalen. Dette er deres største oppdrag noensinne.

Daglig leder Heidi Foss i Norsk Mose & Design og teknisk sjef Jostein Bratten i KLP Eiendom.
Daglig leder Heidi Foss i Norsk Mose & Design og teknisk sjef Jostein Bratten i KLP Eiendom.

Vi er glade for å være med å markere Oslo som årets Europeiske miljøhovedstad sammen med KLP. Det er mye grå betong og brune metallflater i området, så vi håper mosen vil skape litt liv her, sier Heidi Foss, daglig leder i Norsk Mose & Design.

Selskapet leverer 100 kvadratmeter Reinlav fra Østerdalen fordelt på 160 moduler i forskjellige størrelser. Moseveggen skal være ferdig montert allerede fredag denne uken.

– Dette er vårt største prosjekt noen gang og vi synes det er spennende å kunne lage en grønn lunge for de som passerer Oslo S og Posthuset hver dag, sier Foss.

Gir livsgnisten tilbake til området

KLP skal erstatte Postens gamle brevsenter ved Oslo S med miljøbygg og et grønt byrom. Byrommet skal åpnes mer slik at det skaper et grønt og hyggelig miljø for menneskene som bor, jobber og ferdes i området. Forslaget som nå er til behandling er et fremtidsrettet og klimavennlig kombinasjonsbygg. Mens planene om et fremtidsrettet og klimavennlig kombinasjonsbygg er til behandling skal fasaden på det gamle bygget brukes til noe hyggelig for de som ferdes i området.

– Mens vi venter på å kunne gå i gang med byggearbeidet har vi dekket noe av fasaden på det gamle bygget i grønn mose for å markere Oslos miljøhovedstadsår og for å fortelle om KLPs planer for området, sier utviklingsdirektør Eskild Rolstad i KLP Eiendom.

Nøkkelord

Kontakter

Heidi Foss, daglig leder, Norsk Mose & Design, +47 992 70 319, heidi@norskmosedesign.no

Eskild Rolstad, utviklingsdirektør, KLP Eiendom, +47 41 45 72 61, eskild.rolstad@klpeiendom.no

Bilder

Daglig leder Heidi Foss i Norsk Mose & Design og teknisk sjef Jostein Bratten i KLP Eiendom.
Daglig leder Heidi Foss i Norsk Mose & Design og teknisk sjef Jostein Bratten i KLP Eiendom.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

Norsk Mose & Design AS ble stiftet i Mars 2018 og har forretningsadresse og produksjonslokaler i Rendalen i Hedmark.Her lager selskapet ferdige elementer og produkter av preparert, farget Reinlavmose fra Østerdalen.

KLP Eiendom AS er et heleid datterselskap av KLP. Selskapet er en av Norges største aktører innen forvaltning, utvikling og drift av eiendom.

Følg saker fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom