If Skadeforsikring

Morten Thorsrud ny sjef for If Skadeforsikring

Del

Nordmannen Morten Thorsrud tar over som CEO for If Skadeforsikring. Thorsrud kommer fra stillingen som leder for forretningsområdet Privat i If. Han etterfølger Torbjörn Magnusson, som har vært CEO for If siden 2002.

Thorsrud får også med seg norske Ingrid Janbu Holthe inn i Ifs konsernledergruppe. Hun får ansvaret for Ifs største forretningsområde, Privat.

Torbjörn Magnusson har ledet Nordens største forsikringsselskap gjennom 17 år. Han går nå til en ny stilling hos Ifs eierselskap, finske Sampo plc.

Rekordsterkt

- Vi har lagt bak oss et rekordsterkt år i If, så dette er et godt tidspunkt for å overlate roret til Morten, sier Magnusson.

Morten Thorsrud er godt kjent med If, der han har arbeidet siden 2002. Han har ledet forretningsområdet Privat siden 2013. Før det var han blant annet leder for forretningsområdet Industri.

- Ifs suksess bygger på vår forsikringskunnskap, kombinert med at vi tilbyr best mulige produkter og prisvinnende service. Våre gode digitale løsninger er også en viktig del av vår fremgang. Dette er en strategi som jeg vil holde på når jeg nå overtar, sier Thorsrud.

Ny leder for privatkunder

Samtidig kommer norske Ingrid Janbu Holthe inn som leder for forretningsområdet Privat. Hun får ansvar for drøyt 3 millioner privatkunder i Norden og går inn i konsernledelsen i If. Janbu Holthe kommer fra stillingen som leder for salg og service i Privat i Norge, en jobb hun har hatt siden 2015.

Lederendringer i Sampo

Torbjörn Magnusson kommer fortsatt til å ha en aktiv rolle i If, som styreleder for morselskapet If P&C Insurance Holding AB (publ). Fra 1. januar 2020 overtar han som Group CEO i Sampo plc. I tillegg har valgkomiteen i Nordea Plc i dag foreslått Torbjörn Magnusson som ny styreleder i Nordea.

Ifs visekonsernsjef, Ricard Wennerklint, slutter i sin operative stilling i If og blir styremedlem i If P&C Insurance Holding AB (publ).  Valgkomiteen i Topdanmark A/S har foreslått Wennerklint som ny styreleder i det danske forsikringsselskapet.

Link til CV-er

https://www.if.no/om-if/om-oss/eiere-og-ledelse
https://www.sampo.com/governance/executive-committee/

Kontaktpersoner for media:

- Morten Thorsrud og Ingrid Janbu Holthe:
Kontakt Jon Berge, informasjonsdirektør for If i Norge, på +47 905 98 680 eller jon.berge@if.no.

- Torbjörn Magnusson: Kontakt Mirko Hurmerinta, IR & Communications Specialist hos Sampo, på +358 10 516 0032 eller mirko.hurmerinta@sampo.fi.

- Ricard Wennerklint: Kontakt Mirko Hurmerinta.

If er Nordens ledende skadeforsikringsselskap, med 3,7 millioner kunder i de nordiske og baltiske landene. If tilbyr et stort spekter av forsikringsløsninger og tjenester til en bred kundebase, fra privatpersoner til store industrikunder. If eies av det finske selskapet Sampo plc.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om If Skadeforsikring

If Skadeforsikring
If Skadeforsikring
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 6 800 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg saker fra If Skadeforsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If Skadeforsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra If Skadeforsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom