Stiftelsen Norsk MatStiftelsen Norsk Mat

Mør Møre-hvalbiff hedret

Del
- Det er stor stas å dele ut Spesialitet-merket til et kvalitetsprodukt i verdensklasse. Hvalkjøtt har lange tradisjoner i Norge, og det er derfor gledelig å se det gjenerobre sin plass på norske middagsbord, sa Nina Sundqvist, adm.dir i Matmerk under Spesialitet-utdelingen på Sjømat Norges årskonferanse i Ålesund.
Nina Sundqvist, adm.dir i Matmerk og Ole Mindor Myklebust i Myklebust Hvalprodukter under utdelingen av Spesialitet-merket.
Nina Sundqvist, adm.dir i Matmerk og Ole Mindor Myklebust i Myklebust Hvalprodukter under utdelingen av Spesialitet-merket.

Myklebust Hvalprodukter fikk tildelt sitt andre Spesialitet-merke for unik smak, denne gang for Mørnet Hvalbiff. - Å få denne utmerkelsen er et synlig bevis på at det nytter å vektlegge kvalitetsarbeidet gjennom hele prosessen. Det gjør oss stolte og glade, uttrykte en fornøyd Ole Mindor Myklebust.

Superlativene satt løst da en enstemmig fagjury smakte seg gjennom Mørnet Hvalbiff fra Myklebust Hvalprodukter. Produktet ble blant annet omtalt som fantastisk mør og i en helt egen klasse.

Lange tradisjoner
Mørnet Hvalbiff er kjøtt fra Vågehvalen som fanges mellom Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen. Hvalkjøttet mørnes i fem til seks uker med streng temperaturkontroll. Deretter stykkes og vakuumeres det før det innfryses. Myklebust Hvalprodukter har sin opprinnelse fra det familieeide fiskebåtrederiet Kato AS, som ble startet opp av bestefaren til dagens eiere, brødrene Ole Mindor, Karsten og Dag Myklebust, i 1912.

Tildelt av uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie før de tildeler Spesialitet.

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@matmerk.no

Bilder

Nina Sundqvist, adm.dir i Matmerk og Ole Mindor Myklebust i Myklebust Hvalprodukter under utdelingen av Spesialitet-merket.
Nina Sundqvist, adm.dir i Matmerk og Ole Mindor Myklebust i Myklebust Hvalprodukter under utdelingen av Spesialitet-merket.
Last ned bilde
Mørnet Hvalbiff fra Myklebust Hvalprodukter,
Mørnet Hvalbiff fra Myklebust Hvalprodukter,
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye