Norges idrettsforbund

Momsjulegave til idrettslag i Sogn og Fjordane. Får utbetalt 6,8 millioner kroner før jul!

Del

Idrettslagene i Sogn og Fjordane er den store vinneren! Hele 148 idrettslag i fylket får utbetalt 6,8 mill kr i vare- og tjenestemomskompensasjon for 2016. Det er bare å glede seg - pengene utbetales ved juletider!

Det blir rekordstor utbetaling til idretten etter at Lotteri- og stiftelsestilsynet i dag offentliggjorde tildelingen av kompensasjon for vare- og tjenestemoms for 2016. Vinneren er idrettslagene som får 348 millioner kroner til fordeling. Idrettslagene får 20 millioner kroner mer i år enn i fjor.

Fornøyd idrettspresident
- Dette er meget gledelig at utbetalingene for kompensasjon for vare- og tjenestemoms stadig øker for hvert år. Imidlertid blir det fortsatt ikke kompensert krone for krone, noe vi naturligvis jobber for å få til.

- Når det er sagt er momskompensasjon blant de viktigste ordningene når det gjelder rammevilkår for idrettslagene – og som sørger for at idrettslagene ikke beskattes for frivillig arbeid, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Totalt 481 millioner
Totalt får norsk idrett nå i desember tilført hele 481 176 040 kroner basert på regnskapsåret 2015. Det er en økning på ca. 25,6 millioner kroner fra forrige momskompensasjonsutbetaling. 

For særforbundene er tildelingen i år på 69 millioner kroner, på toppen av de 19,6 millionene som særkretser/regioner har mottatt. NIF får 19,1 millioner kroner i kompensasjon. Idrettskretsene får 8,5 millioner kroner.

Totalt til utbetaling i momskompensasjonsordningen for 2016 til hele frivillighets-Norge er 1. 3 milliarder kroner.

Det betyr at norsk idrett har fått cirka 37 prosent av denne potten.

Utbetaling av pengene fra Idrettsforbundet skjer i slutten av uke 51.

Se oversikt fylkesvis / idrettslag 

Lenker

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom