Møller-familien investerer i OneCo

Del

Møller-familiens investeringsselskap Katalysator blir majoritetsaksjonær i OneCo. Selskapet er en ledende entreprenørleverandør av elektro- og telekomtjenester.

Fra venstre Jon Pran , Managing Director Katalysator, Marvin Jensen, konsernsjef OneCo 
og Øivind Schage Førde, styreleder Aars.
Fra venstre Jon Pran , Managing Director Katalysator, Marvin Jensen, konsernsjef OneCo og Øivind Schage Førde, styreleder Aars.

I 2018 hadde OneCo, som har 900 ansatte, en total omsetning på 1,6 milliarder kroner. Selskapet ble etablert i Kristiansand i 2011 og har sin hovedaktivitet innen elektro, elkraft, telecom og automasjon. Som majoritetsaksjonær blir Katalysator en aktiv eier i OneCo og skal videreutvikle selskapet sammen med ledere og ansatte.

– Digitalisering og det grønne skiftet pågår for fullt og genererer høy aktivitet i mange bransjer. OneCo er et flott selskap som har fått til svært mye på kort tid. De er godt posisjonert for de mulighetene blant annet smartteknologi gir. I tillegg til elektro og automasjon, skal OneCo de neste årene satse ytterligere på samfunnskritisk infrastruktur som elkraft, telekom og samferdsel ved å ta en ledende posisjon her, sier Øyvind Schage Førde, styreleder i Møller-familiens holdingsselskap, Aars.

Investeringen i OncCo skjer gjennom Aars’ investeringsselskap, Katalysator.

– OneCo har en god posisjon i det norske markedet innenfor elektrotjenester og meget dyktige ansatte som forvalter denne posisjonen. Katalysator blir en aktiv eier og støttespiller for ledergruppen. Det er betydelige muligheter for vekst innenfor mange segmenter og vi deler OneCo-ledelsens syn på de endringene bransjen står overfor, sier Jon Pran, administrerende direktør i Katalysator.

Katalysator fokuserer på mellomstore selskaper i Norden og har i dag en portefølje med seks selskaper. De to seneste investeringene, Micro Matic og InforCare Group, er også godt posisjonert for mulighetene fra det grønne skiftet og den tiltakende digitaliseringen.

OneCo har brukt sommeren og høsten til å stake ut kursen for de neste fem årene. En viktig del av den videre satsingen er å forsterke eiersiden med en industriell aktør som kan tilføre selskapet både kompetanse og finansiell løfteevne.

– Vi er stolte og glade for at Katalysator har valgt å gå tungt inn på eiersiden i OneCo. Katalysators kompetanse og syn på fremtiden passer perfekt med oss, og vi gleder oss til sammen å ta fatt på videreutviklingen av OneCo. Vi har store ambisjoner om å øke markedsandelene på de områdene vi er inne på. Dette vil kunne doble dagens omsetning sier konsernsjef, Marvin Jensen i OneCo.

BR Industrier har vært en solid bidragsyter i utviklingen av OneCo frem til der selskapet er i dag og ser dette som et riktig tidspunkt å selge seg ut for videre å fokusere på industriutvikling innenfor BRIs øvrige forretningsområder.

Katalysator blir majoritetseier OneCo. I tillegg skal ledelsen og ansatte fortsatt ha en stor eierpost i selskapet.
BR Industrier har vært en solid bidragsyter i utviklingen av OneCo frem til der selskapet er i dag og ser dette som et riktig tidspunkt å selge seg ut.

– Det er viktig for oss å få med ledelse og ansatte videre i OneCo. De har lagt grunnlaget og har alle forutsetninger for å bygge selskapet videre, sier Øyvind Schage Førde.

Kontakter

Marvin Jensen
Konsernsjef OneCo
marvin.jensen@oneco.no
+47 974 87 362

Jon Pran
Managing Director Katalysator
jon@katalysator.no
+47 913 39 342

Øivind Schage Førde
Styreleder Aars
oyvind@aars.no
+47 452 56 555

Bilder

Fra venstre Jon Pran , Managing Director Katalysator, Marvin Jensen, konsernsjef OneCo 
og Øivind Schage Førde, styreleder Aars.
Fra venstre Jon Pran , Managing Director Katalysator, Marvin Jensen, konsernsjef OneCo og Øivind Schage Førde, styreleder Aars.
Last ned bilde

Om Aars AS

Aars AS
Bygdøy Allé 4
0257 Oslo

+47 21 42 00 00http://www.aars.no

Om Katalysator
Katalysator er et investeringsselskap i holdingselskapet Aars, som også eier Møller Mobility Group og Møller Eiendom. Katalysators portefølje består av langsiktige investeringer i skandinaviske virksomheter, som til sammen omsetter for ca. 2 milliarder kroner og har 1 500 ansatte. 

Mer info: 
www.aars.no
www.katalysator.no

Om OneCo
OneCo er et industrikonsern med kjerneaktiviteter innen elektro, automasjon, elkraft og telecom. Konsernet leverer blant annet systemintegrerte løsninger innen alle fagområdene.
OneCo er i dag en tung leverandør på samfunnskritisk infrastruktur.
Selskapet har 900 ansatte og omsatte for 1,6 milliarder i 2018.
Hovedkontoret ligger i Kristiansand, med tilstedeværelse i hele Norge og en avdeling i Sverige. 
www.oneco.no

Følg saker fra Aars AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Aars AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.