Amedia

Mobilt gjennomslag for lokalavisene

Del

Stadig flere foretrekker å lese lokale nyheter på digitale plattformer. Nesten 40 prosent av alle lesere av Amedias 63 lokalaviser, er heldigitale lesere.

Konserndirektør Anders Opdahl
Konserndirektør Anders Opdahl

I tillegg er hver tredje papirleser også digital leser. 70 prosent av de digitale leserne bruker nå mobilen for å få med seg løpende lokale nyheter, viser ferske lesertall for norske aviser. 

Lesertallene for norske aviser, som TNS-Kantar presenterte torsdag, viser at den langvarige trenden med nedgang i antall papiravislesere fortsetter. Selv om den digitale lesingen holder seg stabil, fører frafallet av papirlesere likevel til at den samlede lesingen av norske aviser blir redusert.  Samlet sett er nedgangen for Amedias lokalaviser på seks prosent.  Utviklingen er på nivå med markedet for øvrig.

 Totalt viser de ferske tallene for avislesing at de 63 Amedia-avisene har 1.782.000 lesere. Disse fordeler seg på følgende måte: 805.000 leser kun papiraviser, 677.000 leser kun digitalt, mens 300.000 leser avisen både på papir og digitalt.

 - Utviklingen er som forventet. Lokalavisen er ikke lenger en papiravis, men er blitt en lokal allmennkringkaster som formidler nyheter 24 timer i døgnet og i økende grad i form av levende bilder. Da blir de digitale flatene viktigere. Dette fører til at mobilen er blitt den viktigste kommunikasjonsplattformen. Vi gleder oss derfor over en sterk vekst i antall mobillesere i Amedias lokalaviser, sier konserndirektør for innholdsutvikling i Amedia, Anders Opdahl i en kommentar

De fire største i Amedia har samlet sett 421.000 daglig lesere. Av disse leser hele 294.000 avisen på nett og mobil. Bergensavisen har 134.000 daglige lesere, Nordlys 98.600, Romerikes Blad 95.700 og Drammens Tidende 92.700 lesere. 

- Selv om antall lesere samlet går ned, fortsetter veksten i antall betalende abonnenter i de fleste avisene. Det skyldes to forhold. For det første at avisene tilbyr et innhold de ikke finner noe annet sted og som oppleves som relevant og viktig i hverdagen. For det andre skyldes det at innholdet er blitt lettere tilgjengelig digitalt, sier Opdahl.

Kontakter

Konserndirektør Anders Opdahl - tlf 99 21 46 28

Bilder

Konserndirektør Anders Opdahl
Konserndirektør Anders Opdahl
Last ned bilde

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg saker fra Amedia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom