Universal Music Norge

MO og Sirius fronter låten til Ungdoms-OL

Del

I dag, mandag 4. januar, slippes “Go Beyond. Create Tomorrow.”. Låten vil være soundtracket til historiens fjerde Ungdoms-OL som skal arrangeres på Lillehammer fra 12.-21. Februar.

Sirius og MO har fått æren av å fronte låten som skal dundre ut av høyttalerne når 1100 unge utøvere fra 70 nasjoner i alderen 15 til 18 år samles under Lillehammer 2016 Youth Olympic Games. “Go Beyond. Create Tomorrow.” er skrevet av Peter Baden som er ansvarlig for all musikken til Ungdoms-OL og Sigve Bull som har produsert låten i PhatCat Studios. Produksjonen er et resultat av et samarbeid mellom Teater Innlandet og Ungdoms-OL. Camilla Tellefsen står for koreografien til dansen som er laget til låten.

Hør “Go Beyond. Create Tomorrow.” HER.

– Da det ble klart at Ungdoms-OL skulle arrangeres i vår region, ønsket Teater Innlandet å bidra til folkefesten. Lillehammer 2016 har som mål å skape et arrangement for, av og med ungdom. Idéen om en koreografi danset av unge aktører fra regionen ble født. Til det trengte vi en signaturlåt, forteller teatersjef Janne Langaas.

– Peter Baden kontaktet meg med en forespørsel om å produsere og skrive soundtracket til Ungdoms-OL på oppdrag fra Teater Innlandet. Jeg ønsket å lage en låt som man ikke kan sitte stille til og som kan skille seg ut, forteller Sigve Bull. Han sier også at Baden på et tidlig tidspunkt lagde en skissemelodi til et refreng som Bull syntes fungerte godt. – Jeg valgte å bruke Peter sin originale melodi som MO synger på refrenget, mens Sirius leverer kruttsalver på versene. Resten er historie, sier Bull.

Ungdoms-OL har som visjon å inspirere ungdom verden over til å delta i idrett, leve sunt og etterleve de olympiske verdiene. Både Sirius og MO kjenner seg igjen i følelsen av å følge drømmene sine. – Det var veldig lett å skrive tekst til denne låten, siden jeg kan relatere meg til hvordan det er å jage målene sine slik disse utøverne gjør. Jeg har stor respekt for folk som jobber hardt for å komme dit de vil, selvom det til tider kan virke uoppnåelig, sier Sirius. Det var aldri noen tvil om at han skulle si ja til prosjektet. – Det er en ære å få være med på en låt som skal være soundtracket til et positivt arrangement som det Ungdoms-OL er, forteller han.

MO forteller at han syns det er spesielt viktig å stille opp for prosjekter som inkluderer ungdom. – Ungdom er fremtiden vår, og det er veldig viktig å gi de inspirasjon og muligheter til å følge drømmene sine. Jeg har alltid ønsket å inspirere andre til å jobbe hardt for det de brenner for, og er så takknemlig for at Peter, Sigve og resten av teamet vil ha meg med på dette, forteller MO.

Ungdoms-OL byr på 70 medaljeøvelser innenfor 15 vinterdisipliner, derav flere nye øvelser som langrennscross, monobob og ferdighetskonkurranse i ishockey. Lekene foregår på Lillehammer, Hamar, Øyer, Gjøvik og i Oslo. Arrangementet har også et eget kulturprogram og et læringsprogram. Kulturprogrammet kalles Sjoggfest og har over 150 arrangementer som konserter, foredrag, filmfestival og nye idretter. Sjoggfest blir den største ungdomsfestivalen Innlandet har sett. På musikkfronten byr Sjoggfest på alt fra internasjonale stjerner som Nico & Vinz og Madcon, til unge og fremadstormende artister som AURORA og Matoma. I tillegg deltar et solid utvalg av artister som Kvelertak, Lars Vaular, Lemaitre, OMVR, Sonny Alven og Sondre Justad. Man kan også oppleve unge talenter fra UKM, jazzmusikere, kor, symfoniorkester og mye mer. Læringsprogrammet Learn & Share bidrar til at Ungdoms-OL er en arena for å tilegne seg ny kunnskap både på og utenfor idrettsarenaen.

"Go Beyond. Create Tomorrow." livepremieres på årets Idrettsgalla, som sendes på NRK1 lørdag 9. januar kl. 19.55.

Nøkkelord

Kontakter

Charlotte Öqvist

Promotion Manager
Universal Music Norge
charlotte.oqvist@umusic.com

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no
Om Universal Music Universal Music AS er verdens og Norges største musikkselskap og representerer blant annet artister som U2, Rolling Stones, Beatles, Avicii, Eminem, Kanye West, Rihanna, Katy Perry, Taylor Swift, a-ha, Odd Nordstoga, Vamp, Bernhoft, Gabrielle, Astrid, OnklP & de fjerne slektningene, Broiler, Ida Jenshus, m.fl. Universal Music Group er operative i 59 land som representerer lablene A&M/Octone, Decca, Def Jam Recordings, Deutsche Grammophon, Disa, Emarcy,Fonovisa, Geffen Records, Interscope Records, Island Records, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, MercuryNashville, Mercury Records, Polydor Records, Motown, Universal Music Latino, Universal Republic og Verve Music Group.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

Frank Turner slipper «Songbook»17.10.2017 15:16Pressemelding

Frank Turner slipper snart samlingen «Songbook» med låter fra hele karrieren, samt nye og nedstrippede versjoner av noen av hans største hits. «Songbook» kommer også til å inneholde den splitter nye låta «There She Is», som nå er tilgjengelig på alle plattformer. «Songbook» slippes digitalt, som dobbel CD, i en trippel vinylutgave og vinyl deluxeboks. Sistnevnte inneholder også konsertfilmen «Get Better» fra Turners konsert på Rock City i Nottingham i 2016 og en eksklusiv fotobok med bilder fra Turners karriere. «Songbook» slippes som CD og digitalt 24. november, og på vinyl 15. desember. Full trackliste: CD1: 1. Four Simple Words 2.I Still Believe 3. The Next Storm 4. Recovery 5. The Road 6. Long Live The Queen 7.Glorious You 8. Plain Sailing Weather 9. I Knew Prufrock Before He Got Famous 10. Wessex Boy 11. The Opening Act Of Spring 12. Polaroid Picture 13. Mittens 14. If Ever I Stray 15. The Way I Tend To Be 16. The Ballad Of Me And My Friends 17. Photosynthesis 18. Get Better 19. T

Tredje låt fra Gatekunst 6 - "I'm Done" med Kaveh og Abelone13.10.2017 11:28Pressemelding

I dag kommer tredje låt fra Gatekunst 6, "I'm Done". På denne låten har Gatekunst samlet veteranen Kaveh, talentfulle Abelone og hit-produsenten Jesper Borgen. Kaveh er som Gatekunst-veteran å regne, da prosjektet var et viktig ledd i starten av hans karriere. Han synes det var viktig å gi tilbake i form av deltagelse på årets album. Både han og hit-produsenten Jesper Borgen (Alan Walker, Marcus & Martinus & Morgan Sulele) falt for søknaden til Abelone, og var raske med invitere henne i studio. Resultatet ble låten "I'm Done", som er en tøff r&b-låt hvor de to artistene utfyller hverandre på en meget god måte.   HØR "I'M DONE" HER     "Eg syns låten blei heftig, glede meg til folk får høre det. Vi startet fra scratch sammen med Jesper Borgen og Kaveh, de va proffe fra the first moment. For meg va det inspirerende å jobbe med så dedikerte folk som de og eg føle at alle gjorde en utrolig bra jobb. Resultatet ble låta "I'm Done" som er en typ break up song. Eg digge den og håpe folk digg

Hkeem slipper sommerens publikumsfavoritt - En som meg13.10.2017 11:28Pressemelding

Etter en hektisk sommer på turné og utallige konserter, slipper Hkeem, "En som meg", som har vært den ultimate publikumsfavoritten. 20 år gamle Abdulhakim Hassane aka Hkeem opplevde at hans debutsingel "Fy faen" ble den mest populære norske sangen denne sommeren. Låta gikk  #1 i Norge, og lå 12 uker topp 4 på VG-lista. Den har nå snart streamet 29 millioner ganger på Spotify, og gått 4 x platina i Norge. I sommer viste han også en følsom side av seg, med singelen, "Uretfferdig", hvor han hadde med seg Unge Ferrari. I dag slipper han "En som meg", en up-tempo smash med sommerlige og varme vibber, som desidert har vært favoritten blandt publikum på alle konserter han har spilt på.     HØR "EN SOM MEG" HER   "En som meg" handler om en jente man ikke kan få, men på en humoristisk måte. Jeg håper folk får en feel good vibe, selvom det ikke går veien jeg ønsker I låta. Denne låta kom ganske spontant mens jeg var i X-ray sitt studio i Oslo. Kompisen min, Snacks, hadde allerede lagd en skiss

Tom Chaplin slipper julealbum13.10.2017 11:16Pressemelding

Den tidligere Keane-vokalisten følger opp suksessen fra solodebuten med albumet «Twelve Tales of Christmas». Albumet slippes 17. november. I dag slapp han låta «Under A Million Lights», som er første singel fra albumet.  Albumet er produsert av David Kosten og ble spilt inn på legendariske Abbey Road, Muttley Ranch og Snap Studios. Albumet inneholder 8 originallåter som er co-skrevet av Chaplin og covere av juleklassikeren «Walking In The Air», Joni Mitchells «River», «2000 Miles» og «Stay Another Day» av East 17.  På albumet prøver Chaplin å skildre både det flotte, og det mindre flotte ved julen. “The four covers I chose are personal favourites and all very distinct from one another. I found Christmas a great source of inspiration for writing my own songs. There’s a bittersweet quality to this time of year that made me want to explore the themes of love, lost love and remembering those we have lost.”, sier han. Tom Chaplin er mest kjent som vokalisten i suksessbandet Keane, som har t

Tøffere og mer urbant fra Kajander13.10.2017 10:37Pressemelding

På den nye singelen ”Naken” viser Kajander oss en tøffere og mer urban side av seg selv. Det er bare å finne frem danseskoene, for dette er en låt som kommer til å ta av dansegulv over hele landet.   HØR "NAKEN" HER. ”Jeg hadde lyst til å teste noe helt nytt denne gang, og er superstolt over resultatet! Det er veldig spennende å utforske en annen sjanger enn den jeg har beveget meg innenfor til nå”, sier Kajander. ”Naken” er co-skrevet med og produsert av Erik Smaaland, som også står bak en av årets største hits, nemlig Hkeems ”Fy Faen”. Bendik Kajanders aller første singel ble plukket opp av NRK P3 i 2016 og siden den gang har det gått slag i slag for den unge mannen fra Ørsnes i Lofoten. Med bare fire låter ute på Spotify, har Kajander bygget seg en fanskare, blitt listet på P3, P1 og spilt på Øyafestivalen, VG-listeshow, by:Larm, Pstereo og Rakettnatt, for å nevne noen.

Shania Twain klar for Oslo Spektrum9.10.2017 10:30Pressemelding

I dag annonserte superstjernen at hun legger til ni konserter på sin Europa-turné neste år. Et av stedene som får besøk av den flere ganger platina og prisvinnende artisten er Oslo Spektrum 16. oktober 2018. Billetter i salg fredag 13. oktober kl. 10.00. Forsalg via livenation.no fraonsdag 11. oktober kl. 10.00. Tre tiår inn i sin karriere, og aktuell med det nye albumet «NOW»,er Shania Twain i toppform. Albumet som inneholder singelen «Swingin’ With My Eyes Closed» og godlåta «Life’s About to Get Good», markerer første gang Shania har tatt på seg rollen som hovedlåtskriver og medprodusent. I kjølvannet av opptredenene på «Strictly Come Dancing» og «The One Show», i tillegg til Radio 2 Breakfast Show med Chris Evans, føler Shania at «it’s time to get back out there and give the music a chance to live a life!». Hun legger derfor ut på sin først Europa-turné siden «huge Up! Tour» i 2004. Shania Twain har vunnet fem Grammy-priser, og er den regjerende dronningen av country-pop. Med 90 mil

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom