Universal Music Norge

MO og Sirius fronter låten til Ungdoms-OL

Del

I dag, mandag 4. januar, slippes “Go Beyond. Create Tomorrow.”. Låten vil være soundtracket til historiens fjerde Ungdoms-OL som skal arrangeres på Lillehammer fra 12.-21. Februar.

Sirius og MO har fått æren av å fronte låten som skal dundre ut av høyttalerne når 1100 unge utøvere fra 70 nasjoner i alderen 15 til 18 år samles under Lillehammer 2016 Youth Olympic Games. “Go Beyond. Create Tomorrow.” er skrevet av Peter Baden som er ansvarlig for all musikken til Ungdoms-OL og Sigve Bull som har produsert låten i PhatCat Studios. Produksjonen er et resultat av et samarbeid mellom Teater Innlandet og Ungdoms-OL. Camilla Tellefsen står for koreografien til dansen som er laget til låten.

Hør “Go Beyond. Create Tomorrow.” HER.

– Da det ble klart at Ungdoms-OL skulle arrangeres i vår region, ønsket Teater Innlandet å bidra til folkefesten. Lillehammer 2016 har som mål å skape et arrangement for, av og med ungdom. Idéen om en koreografi danset av unge aktører fra regionen ble født. Til det trengte vi en signaturlåt, forteller teatersjef Janne Langaas.

– Peter Baden kontaktet meg med en forespørsel om å produsere og skrive soundtracket til Ungdoms-OL på oppdrag fra Teater Innlandet. Jeg ønsket å lage en låt som man ikke kan sitte stille til og som kan skille seg ut, forteller Sigve Bull. Han sier også at Baden på et tidlig tidspunkt lagde en skissemelodi til et refreng som Bull syntes fungerte godt. – Jeg valgte å bruke Peter sin originale melodi som MO synger på refrenget, mens Sirius leverer kruttsalver på versene. Resten er historie, sier Bull.

Ungdoms-OL har som visjon å inspirere ungdom verden over til å delta i idrett, leve sunt og etterleve de olympiske verdiene. Både Sirius og MO kjenner seg igjen i følelsen av å følge drømmene sine. – Det var veldig lett å skrive tekst til denne låten, siden jeg kan relatere meg til hvordan det er å jage målene sine slik disse utøverne gjør. Jeg har stor respekt for folk som jobber hardt for å komme dit de vil, selvom det til tider kan virke uoppnåelig, sier Sirius. Det var aldri noen tvil om at han skulle si ja til prosjektet. – Det er en ære å få være med på en låt som skal være soundtracket til et positivt arrangement som det Ungdoms-OL er, forteller han.

MO forteller at han syns det er spesielt viktig å stille opp for prosjekter som inkluderer ungdom. – Ungdom er fremtiden vår, og det er veldig viktig å gi de inspirasjon og muligheter til å følge drømmene sine. Jeg har alltid ønsket å inspirere andre til å jobbe hardt for det de brenner for, og er så takknemlig for at Peter, Sigve og resten av teamet vil ha meg med på dette, forteller MO.

Ungdoms-OL byr på 70 medaljeøvelser innenfor 15 vinterdisipliner, derav flere nye øvelser som langrennscross, monobob og ferdighetskonkurranse i ishockey. Lekene foregår på Lillehammer, Hamar, Øyer, Gjøvik og i Oslo. Arrangementet har også et eget kulturprogram og et læringsprogram. Kulturprogrammet kalles Sjoggfest og har over 150 arrangementer som konserter, foredrag, filmfestival og nye idretter. Sjoggfest blir den største ungdomsfestivalen Innlandet har sett. På musikkfronten byr Sjoggfest på alt fra internasjonale stjerner som Nico & Vinz og Madcon, til unge og fremadstormende artister som AURORA og Matoma. I tillegg deltar et solid utvalg av artister som Kvelertak, Lars Vaular, Lemaitre, OMVR, Sonny Alven og Sondre Justad. Man kan også oppleve unge talenter fra UKM, jazzmusikere, kor, symfoniorkester og mye mer. Læringsprogrammet Learn & Share bidrar til at Ungdoms-OL er en arena for å tilegne seg ny kunnskap både på og utenfor idrettsarenaen.

"Go Beyond. Create Tomorrow." livepremieres på årets Idrettsgalla, som sendes på NRK1 lørdag 9. januar kl. 19.55.

Nøkkelord

Kontakter

Charlotte Öqvist

Promotion Manager
Universal Music Norge
charlotte.oqvist@umusic.com

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no
Om Universal Music Universal Music AS er verdens og Norges største musikkselskap og representerer blant annet artister som U2, Rolling Stones, Beatles, Avicii, Eminem, Kanye West, Rihanna, Katy Perry, Taylor Swift, a-ha, Odd Nordstoga, Vamp, Bernhoft, Gabrielle, Astrid, OnklP & de fjerne slektningene, Broiler, Ida Jenshus, m.fl. Universal Music Group er operative i 59 land som representerer lablene A&M/Octone, Decca, Def Jam Recordings, Deutsche Grammophon, Disa, Emarcy,Fonovisa, Geffen Records, Interscope Records, Island Records, Lost Highway Records, Machete Music, MCA Nashville, MercuryNashville, Mercury Records, Polydor Records, Motown, Universal Music Latino, Universal Republic og Verve Music Group.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

Temmpo – Lone Stranger13.7.2018 11:28Pressemelding

Med en rekke hits for andre artister i bagasjen, gikk Temmpo løs på sin egen solokarriere i 2016. Nå er han tilbake med sin nye solosingel, «Lone Stranger». «Lone Stranger» viser en ny musikalsk retning for Temmpo (aka. Tonino Speciale), inspirert av at han og hans co-produsent har en felles kjærlighet for electro/indie-gruppen «Empire Of The Sun». Speciale har et musikktalent utenom det vanlige og kan påberope seg titlene låtskriver, produsent, multi-instrumentalist og vokalist. HØR TEMMPO - "LONE STRSNGER" HER - Jeg skrev en røff skisse av melodien før jeg dro fra studio, og på vei hjem passerte jeg en veldig slående kvinne på togstasjonen. Øynene våre møttes i et øyeblikk, og vi smilte til hverandre, akkruat som at vi hadde møttes før. Hun reiste avgårde alene, og jeg satt igjen på toget og dagdrømte om hvordan hennes liv og personlighet egentlig er – og det inspirerte meg til tittelen «Lone Stranger», forteller Tonino Speciale. Temmpo Australskfødte Tonino Speciale jobber fra Tiley

Ariana Grande ute med «God Is A Woman»13.7.2018 10:36Pressemelding

Ariana Grande er i dag ute med sin nye singel «God Is A Woman». Samtidig kommer en fersk lyric video som hører til. «God Is A Woman» blir det tredje slippet fra det kommende albumet Sweetener, som inkluderer «The Light Is Coming» med Nicki Minaj. Låten er produsert av Ilya og skrevet av Ariana med svenskene Max Martin, Ilya, Savan Kotecha og Rickard Göransson. Ariana har tidligere jobbet med Max Martin og Ilya på blant andre megahitene «Problem» og «No Tears Left To Cry». Albumet Sweetener kommer 17. august. Første singel «No Tears Left To Cry» ble en stor suksess, passerte platina og ble listet på en rekke radiokanaler i Norge. Siden albumdebuten Yours Truly i 2013, har Ariana Grande vokst frem som en av verdens aller største artister. Etterfølgeren My Everything (2014) inneholdt monsterhits som "Problem" og "Break Free". Arianas forrige album Dangerous Woman gikk i likhet med forgjengeren til topps i Norge, USA og en rekke andre land.

Drake slår egne rekorder og går til topps på albumlisten6.7.2018 15:00Pressemelding

Drake sitt femte studioalbum Scorpion gikk i dag rett til førsteplass på albumlisten. Dobbeltalbumet har slått alle tidligere rekorder, og Drake kan nå ta med Scorpion i rekken av rekordbrytende utgivelser. Rekorden for flest streams på en uke i USA ble slått på kun tre dager, med 435 millioner streams. Forrige rekord på syv dager var Beerbongs & Bentleys av Post Malone med 431 streams. Rekorden for flest globale streams på ett døgn ble også slått. På Apple har Scorpion også knust alle tidligere rekorder. Drake har slått rekorder tidligere med albumet More Life (2017) som streamet over 76.4 millioner på en enkelt dag på Spotify og 89,9 millioner ganger de første 24 timen på iTunes. Også albumet Views (2016) knuste flere rekorder. Det ble det første albumet som nådde en milliard streams på Apple Music og «One Dance» ble den første låta som ble streamet én milliard ganger på Spotify. Låter som «Pop Style», «Controlla» og «Too Good» oppnådde også stor suksess.

Palo Santo fra Years & Years ute i dag6.7.2018 12:47Pressemelding

Years & Years er i dag ute med det nye albumet Palo Santo. Albumet inkluderer det kritikerroste comeback-sporet «Sanctify» og «If You’re Over Me». Palo Santo handler om pop og futurisme, hvor frontmannen Olly Alexander henter inspirasjon fra en tribal verden, kult sci-fi samt pop-ikoner som Prince, Bowie og Gaga. De har skapt et personlig rom for historiefortelling om identitet, seksualitet og hva det vil si å være et menneske. Palo Santo har bidrag fra blant andre Kid Harpoon, Greg Kurstin, Julia Michaels og Justin Tranter. Konseptet Palo Santo inneholder også en kortfilm regissert av Fred Rowson med blant andre Olly Alxander, Dame Judi Dench og den thailandske kult-skuespilleren Vithaya Pansringarm i hovedrollene. Se den HER. Albumet følger opp debutalbumet Communion som gikk til topps i UK, solgte 1,5 millioner og ble nominert til fem Brit Awards. På onsdag spilte de på Kadetten i Sandvika til strålende kritikker fra P3s anmelder. 29. januar er de tilbake i landet og spiller på Sent

Florence + the Machine ute med High As Hope29.6.2018 10:53Pressemelding

Florence + the Machine er i dag ute med det nye albumet High As Hope. High As Hope ble til i Sør-London hvor Florence skrev på albumet i ensomhet med daglige turer til studioet. Hun tok med låtene til sin venn og medprodusent Emile Haynie i Los Angeles. Albumet er mikset i New York, hvor den daglige beroligende utsikten over den ikoniske horisonten, sett i kontrast med kaoset - ga albumet dets tittel. Andre som bidrar på albumet er Kamasi Washington, Kelsey Lu og Jamie xx. Albumet er lyden av en kunstner som mer selvsikker enn noen gang. Florence skriver om tenårene og tjueårene med et fornyet, mer modent perspektiv. Florence kjenner seg selv godt nok til å erklære: “I’m never going to be minimal - mirroring this sense that happiness doesn’t always have to be big and dramatic: it can often be found in the mundane, in the everyday things that aren’t always celebrated in songs. There’s a lot of love in this record, loneliness too, but a lot of love. It’s always a work in progress, and I

Drake med nytt dobbeltalbum29.6.2018 09:53Pressemelding

Drake er i dag ute med dobbeltalbumet Scorpion. Albumet er det femte studioalbumet i rekken for Drake og er produsert av blant andre DJ Premier, PartyNextDoor og No I.D med bidrag fra Jay Z, Ty Dolla $ign, Future, Static Major, Nicki Minaj og kongen av pop Michael Jackson. Drake har slått rekorder tidligere med albumet More Life (2017) som streamet over 76.4 millioner på en enkelt dag på Spotify og 89,9 millioner ganger de første 24 timen på iTunes. Også albumet Views (2016) knuste flere rekorder. Det ble det første albumet som nådde en milliard streams på Apple Music og «One Dance» ble den første låta som ble streamet én milliard ganger på Spotify. Låter som «Pop Style», «Controlla» og «Too Good» oppnådde også stor suksess.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom