Lederne

Mindre innflytelse og makt for norske ledere

Del

Norsk Ledelsesbarometer fra Lederne kommer hvert år med statistikk som avslører trender og lønn blant Norges ledere. Hvert år siden 2008 har barometeret vært en viktig premissgiver for debatten rundt bl.a. målstyring. På dette arrangementet i Arendal slippes deler av 2017-barometeret.

Tid: Onsdag 16. august kl. 08:00 – 10:00.

Sted: MS Sandnes (A-dekk), Pollen i Arendal.

Tittel: "Norges ledere - hvem er de og hvordan har de det?"

Gjester: Per Bleikelia, Christian Grimsgaard, Bitten Nordrik/Eivind Falkum og Audun Ingvartsen. Debattleder: Tor Hæhre.

Onsdag 16. august kl 08-10 arrangeres debatten «Norges ledere – hvem er de og hvordan har de det?» under Arendalsuka. Her vil deler av Norsk Ledelsesbarometer 2017, som hvert år kommer med statistikk som avslører lønn og ledelsestrender blant Norges ledere, bli sluppet. Med til å kommentere funnene er bl.a. Per Bleikelia (direktør Martine Hansens Hospital), forsker Eivind Falkum, Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen og Christian Grimsgaard (overlege og tillitsvalgt ved Oslo Universitetssykehus).

Arrangør av debatten i Arendal er den frittstående fag- og interesseorganisasjonen Lederne, som organiserer 17.000 norske ledere på alle nivåer og som hvert år i «Norsk Ledelsesbarometer» gjennomfører mye forskning på bl.a. norske lederes lønn og ledertrender. Se www.lederne.no/arendalsuka for informasjon om alle Ledernes arrangementer i Arendal til uken.

Noen av funnene fra årets barometer viser blant annet at ledere innen olje- og gassbedrifter år for år opplever mindre innflytelse på bl.a. arbeidsmiljø, mål, strategier, krav til effektivitet og andre styringsvariabler er blitt svekket. Forskjellene mellom denne bransjen og resten øker hvert eneste år.

Våre forskere indikerer at fordelingen av makt og myndighet mellom toppledelsen og andre i bransjen er mye spissere i olje og gass enn i resten av arbeidslivet, og at dette kan ses i sammenheng med oljeprisfallet i 2014 og de etterfølgende omstillingene i bransjen med reduserte aktiviteter, avvikling av prosjekter. Mange nedbemanninger er gjennomført med langt mindre partssamarbeid enn det den norske arbeidslivsmodellen forutsetter. Makt konsentreres om toppledelsen og prosessene kjøres ovenfra og ned.

Organisasjonen Lederne mener det er klare faretegn når ledere opplever mindre makt og innflytelse i sine virksomheter i en tid som krever store omstillinger og samarbeid.

Nøkkelord

Kontakter

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/

Vi bygger gode ledere

Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.

God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter. Gode ledere bygger et bedre samfunn.

Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg saker fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom