Norges Kampsportforbund

Milos Pilipovic deltar i rekordstort Taekwondo-VM

Del

Sist uke klarte Milos Pilipovic (16) fra Grorud Taekwondo klubb å kvalifisere seg til ungdoms-OL og på fredag skal han delta i junior VM i Hammamet i Tunisia. Det deltar nesten 1000 juniorer fra 118 nasjoner i VM, noe som er ny deltakerrekord og som betyr at Milos kommer til å få det tøft, sier Dag Jacobsen som er sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Milos Pilipovic skal konkurrere i klassen junior -78 kilo og møter Gabriel Molina Hermoso fra Spania i første kamp. Vinner han den første kampen vil han møte vinneren mellom Viktor Porto fra Brasil og Mergen Ganiye fra Kazakhstan i den andre kampen.

I Taekwondo starter man vektklassen med innledende kamper på morgenen og avslutter med finale senere på kvelden slik at i løpet av fredagen blir det avklart hvordan det kommer til å gå med Milos, sier Jacobsen.

 Milos Pilipovic er den eneste utøveren fra Norge som klarte kvalifiseringskravene til årets junior-VM. Dette klarte han ved å vinne gull i US Open i januar, bronse i Tyrkia Open i februar og gull i Holland Open i mars. Ved å kvalifisere seg til ungdoms-OL sist fredag, ble han også den første taekwondoutøver fra Norges som har klart dette.

 «Det er ingen tilfeldighet at Milos kvalifiserte. Han er utrolig målbevisst og strukturert. Milos valgte blant annet å begynne på Wang Toppidrett slik at han kan kombinere toppidrett med utdanning», sier Mikael Oguz som er prosjektleder for OL-taekwondo og hans klubbtrener i Grorud Taekwondo Klubb.  

Dersom Milos skulle ta en medalje i VM vil dette være en kjempeprestasjon. Norge har aldri vunnet medaljer på herresiden i et verdensmesterskap. Det internasjonale nivået er ekstremt tøft og krevende. Norge konkurrerer mot store nasjoner som har helt andre rammebetingelse enn det lille Norge har. Foreløpig er det bare de store nasjonene som Iran, Sør-Korea, Storbritannia, Azerbaijan, Vietnam og Taiwan som har vunnet gullmedaljer. Ingen land fra norden har vunnet medaljer.

Se filmen om Milos HER


Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom