Edvard Munch videregående skole

Mewantemooseicdaytwoo: en annerledes dag på Edvard Munch videregående skole

Del

Edvard Munch videregående skole i Oslo har tradisjon for å arrangere "Munchdager" hvor vi løser opp timeplanen og lager store tverrfaglige arrangementer for elever og ansatte. Onsdag 11. april kl. 12-16 arrangerer vi et stort estetisk-pedagogisk sirkus, en happening med over tusen deltakere der elevene kan få uttrykke seg fritt innenfor rammene av norsk lov og et fredet bygg. Kom og opplev en annerledes dag på en videregående skole!

Idé
Munchdagen er inspirert av den amerikanske komponisten John Cage, som i 1969 arrangerte en multimedial massehendelse på University of California: Mewantemooseicday. Her satte han sin pedagogiske idé ut i praksis: "Mennesker sammen uten restriksjoner implementert i en overflod av situasjoner." Vi skal lage vår egen variant av dagen tilpasset 2018: Mewantemooseicdaytwoo.

Hvorfor?
En parafrasering av det Cage sa om publikum forteller oss hvorfor: "Elever er mennesker, ikke planter... Elsker vi elevene? Visst gjør vi det! Det viser vi ved ikke å gå i veien for dem." I fire timer gir vi derfor plass for frihet og prosess framfor regler og regi, kreativ utfoldelse framfor styrt aktivitet, og sosial samhandling fremfor sololøp.

Hvem?
Alle! Alle på skolen og alle andre! Alle kan være sirkusartister! Alle kan være sirkuspublikum!

Eksempler på aktiviteter?
Bygge en varde av skrot, grav etter gull og behold gullet du finner, jazzkoz, Levende skulpturpark, dans og improvisasjon til John Cages musikk, madrassløp, Munch-talks/filosofisk ettermiddag, zoologisk hage, tørrfiskmeditasjon, rettssak kombinert med tekoking og Dark Side of the Moon, karikaturbattle, dokødisco, fisking i trappene, rektors kontor minutt for minutt – vist på skolens monitorer, framføring av «Aria» av John Cage m.m. Oversikt over aktiviteter finnes på skolens hjemmeside: https://edvardmunch.vgs.no/nyhetsarkiv/mewantemooseicdaytwoo/. Videoklipp med presentasjon av noen av aktivitetene på skolens Facebookside: https://www.facebook.com/events/1711195792272744/?active_tab=discussion.

Lenker - Mer informasjon om John Cage: https://snl.no/John_Cage - Presentasjon av prosjektet for elever og lærere på Edvard Munch vgs.: https://prezi.com/view/femNZvmkV9oKCk2VKPKq/

Nøkkelord

Kontakter

Stein Kristian Dillevig, rektor.
Epost: stein.kristian.dillevig@ude.oslo.kommune.no. Mobil: 95467678.
Anne Wangberg Hansen, administrasjonsleder.
Epost: anne.wangberg.hansen@ude.oslo.kommune.no. Mobil: 97630653.

Bilder

Lenker

Om Edvard Munch videregående skole

Edvard Munch videregående skole
Ullevålsveien 5
0165 OSLO

https://edvardmunch.vgs.no/

Edvard Munch videregående skole holder til i det som var Kunst- og håndverksskolens tidligere lokaler, midt i sentrum. Den vakre bygningen gir en god ramme for undervisningen – den er prangende og flott, men også koselig og lun. Skolen tilbyr programområdene studiespesialisering, kunst design og arkitektur, design og håndverk, musikk og dans. Elevmiljøet er mangfoldige og spennende – og lærerne er engasjerte og kreative. Skolen har høye faglige ambisjoner, men er samtidig opptatt av å skape et trygt og støttende læringsmiljø for elevene.

Følg saker fra Edvard Munch videregående skole

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Edvard Munch videregående skole på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.