Den Norske Opera & Ballett

Mer opera signert Stefan Herheim

Del

Bare måneder etter forrige operaoppsetning av regissør Stefan Herheim, er hans kritikerroste versjon av La bohème tilbake på Hovedscenen, lørdag 13. mai.

Marita Sølberg i La bohème i Stefan Herheims regi.
Foto: Erik Berg
Marita Sølberg i La bohème i Stefan Herheims regi. Foto: Erik Berg

I januar og februar trakk Stefan Herheim fulle hus og fikk strålende kritikker for sin fargesprakende nytolkning av La Cenerentola: Rossinis Askepott. Allerede førstkommende lørdag kan publikum trå inn i Herheims verden igjen, når hans internasjonalt bejublede versjon av La bohème er tilbake på Operaen for sju nye forestillinger.

Puccinis klassiker La bohème er en av de aller mest populære og mest spilte operaene i Norge gjennom tidene. Stefan Herheims sterke nyproduksjon i 2012 ble også en umiddelbar suksess, og fikk den internasjonale operaverdenen til å vende blikket mot Oslo. VG trillet terningkast 6 og New York Times kalte forestillingen «Larger than life».

La bohème handler om en gruppe unge kunstnere i 1840-tallets Paris, som nekter å akseptere livets harde realiteter: den kalde vinteren, fattigdom og sykdom. I Herheims produksjon dør ikke Mimì av tuberkulose, som hos Puccini, men av kreft. På den måten blir angsten, sorgen og desperasjonen vekket til live i vår tid. Det blir også kjærlighetens kraft og menneskets evige skapertrang. 

Det står et sterkt lag av solister på scenen. Marita Sølberg er tilbake i sin prisbelønte tolkning av rollen som Mimì, mens hennes Rodolfo denne gang synges av Marius Roth Christensen. I andre roller finner vi Yngve Søberg, Eli Kristin Hanssveen, Vera Talerko, Marcell Bakonyi, Thor Inge Falch og Aleksander Nohr. Den musikalske ledelsen for solister, Operakoret, Operaorkesteret og Barnekoret er ved Antonino Fogliani.

Premiere Hovedscenen lørdag 13. mai kl 18:00

 

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby
E-post: omv@operaen.no
Telefon: 97076610

Bilder

Marita Sølberg i La bohème i Stefan Herheims regi.
Foto: Erik Berg
Marita Sølberg i La bohème i Stefan Herheims regi. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom