Mer miljøvennlige middagsfavoritter
Nortura gjør emballasjen på Norges middagsfavoritter mer miljøvennlig, lanserer miljømerking av produkter og lanserer produkter som skal bidra til mindre matsvinn.

I løpet av årets andre halvår vil alle Gilde og Prior-middagsfavoritter få ny emballasje, der deler av emballasjen byttes ut med biobasert plast. Med dette vil Nortura redusere bruken av fossilt materiale i sin emballasje tilsvarende over 1200 oljefat og redusere sitt CO2-utslipp med 387 tonn årlig. Det sparer klimaet for nesten 3000 flyreiser Oslo-Trondheim hvert år.
Reduserer CO2-utslipp med ny emballasje
Plastmaterialet som er brukt på disse produktene er laget av fossilt/oljebasert råstoff. Vi har erstattet deler av dette råstoffet med plast fra fornybart råstoff, nemlig etanol laget av sukkerrør.
Produktene som skal få ny, grønnere emballasje er både alle de store pølsekategoriene og øvrige middagsfavoritter, som karbonader og kjøttkaker.
- Vi ser hele tiden på hvordan vi kan bidra til et lavere klimaavtrykk fra våre produkter. Vi har lyst til å gjøre grep som monner, og nå blir Norges mest solgte middagsfavoritter mer klimavennlige, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.
Innfører miljømerke på våre produkter
Samtidig innfører Nortura tydeligere miljø-merking på våre produkter slik at forbrukerne lettere kan velge miljøvennlige løsninger. Først ut er Prior sine eggekartonger, der emballasjen vil merkes med 100 prosent resirkulert.
På innsiden av eggekartongene vil forbrukerne få mer informasjon.
- Dette gir oss også en mulighet til å kommunisere nærere med forbrukerne om vårt arbeid med det grønne skiftet. Vi kjenner på en utålmodighet fra forbrukerne knyttet til en mer bærekraftig matproduksjon og det tar vi på alvor, sier Kolberg.
Nye produkter skal redusere matsvinn
Nortura jobber også med nye matløsninger som skal bidra til å redusere matsvinnet. I Rema-butikker kan du nå finne spekemat-avskjær som er glimrende til pastaretter eller som pizza topping. Vi har gryteretter hvor vi bruker påleggs-avskjær som kjøttandel og snart vil man få påleggsskalker som forbrukeren selv kan bearbeide videre i ulike retter. Flere nyheter kommer i løpet av året.
Nøkkelord
Kontakter
Eskil PedersenAssisterende kommunikasjonsdirektør
468 52 660eskil.pedersen@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg saker fra Nortura
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Nortura
Nortura lanserer sin samfunnsrapport14.3.2018 08:10 | Pressemelding
I dag lanserer Nortura sin digitale samfunnsrapport. Den skal vise hvordan vi jobber på områder som dyrevelferd, helse og bærekraft. Og hva vi betyr for Norge.
Svekket resultat for Nortura i 201715.2.2018 09:48 | Pressemelding
Nortura sitt driftsresultat i 3.tertial svekkes med 295 millioner kroner målt mot fjoråret.
Tilbakekaller et parti av Gilde Bog11.1.2018 14:19 | Pressemelding
Funn av metallbiter i enkelte hermetikkbokser.
Ny Nortura-app skal lette dugnadsarbeidet5.1.2018 09:31 | Pressemelding
Julen er over og fritidsaktivitetene er i gang igjen. De som har fått ansvar for kioskvakten ved skistevnet, korpssamlingen eller 17.mai-feiringen, får nå et hjelpemiddel; appen MinKiosk.
Nortura endrer datomerkingen på Prior egg18.12.2017 10:20 | Pressemelding
Som et bidrag i kampen mot matsvinn skal Prior egg merkes med «Best før, men ikke dårlig etter».
Forhøyede nivåer av listeria i et parti Gilde syltelabber29.11.2017 12:31 | Pressemelding
Nortura ber forbrukere som har kjøpt Gilde syltelabber med siste forbruksdag 23.11.17 om å kaste produktet.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom