Mer miljøvennlige middagsfavoritter
I løpet av årets andre halvår vil alle Gilde og Prior-middagsfavoritter få ny emballasje, der deler av emballasjen byttes ut med biobasert plast. Med dette vil Nortura redusere bruken av fossilt materiale i sin emballasje tilsvarende over 1200 oljefat og redusere sitt CO2-utslipp med 387 tonn årlig. Det sparer klimaet for nesten 3000 flyreiser Oslo-Trondheim hvert år.
Reduserer CO2-utslipp med ny emballasje
Plastmaterialet som er brukt på disse produktene er laget av fossilt/oljebasert råstoff. Vi har erstattet deler av dette råstoffet med plast fra fornybart råstoff, nemlig etanol laget av sukkerrør.
Produktene som skal få ny, grønnere emballasje er både alle de store pølsekategoriene og øvrige middagsfavoritter, som karbonader og kjøttkaker.
- Vi ser hele tiden på hvordan vi kan bidra til et lavere klimaavtrykk fra våre produkter. Vi har lyst til å gjøre grep som monner, og nå blir Norges mest solgte middagsfavoritter mer klimavennlige, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.
Innfører miljømerke på våre produkter
Samtidig innfører Nortura tydeligere miljø-merking på våre produkter slik at forbrukerne lettere kan velge miljøvennlige løsninger. Først ut er Prior sine eggekartonger, der emballasjen vil merkes med 100 prosent resirkulert.
På innsiden av eggekartongene vil forbrukerne få mer informasjon.
- Dette gir oss også en mulighet til å kommunisere nærere med forbrukerne om vårt arbeid med det grønne skiftet. Vi kjenner på en utålmodighet fra forbrukerne knyttet til en mer bærekraftig matproduksjon og det tar vi på alvor, sier Kolberg.
Nye produkter skal redusere matsvinn
Nortura jobber også med nye matløsninger som skal bidra til å redusere matsvinnet. I Rema-butikker kan du nå finne spekemat-avskjær som er glimrende til pastaretter eller som pizza topping. Vi har gryteretter hvor vi bruker påleggs-avskjær som kjøttandel og snart vil man få påleggsskalker som forbrukeren selv kan bearbeide videre i ulike retter. Flere nyheter kommer i løpet av året.
Nøkkelord
Kontakter
Eskil PedersenAssisterende kommunikasjonsdirektør
Tel:468 52 660eskil.pedersen@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Seier i retten for Nortura – vinner på alle punkter.19.3.2024 14:54:25 CET | Pressemelding
Nortura har i dag fått medhold på alle punkter i tingretten for vår tolkning av forskriften og vår håndtering av denne i underskuddssituasjonen vi har stått i den siste tiden.
Produktnyheter fra Nortura: Gode og smakfulle nyheter fra både Gilde og PRIOR20.2.2024 11:20:50 CET | Pressemelding
Til årets første lanseringsvindu kommer Nortura med seks spennende og smakfulle nyheter: Slakterens Beste kjøttboller fra Gilde og Crispy sticks fra PRIOR. I tillegg lanseres løvtynn grillet kyllingfilet fra PRIOR og to nye smaker i serien Gilde Turmat.
PRIOR i gang med ny og mer etisk produksjon av egg - uten avlivning av nyklekkede hanekyllinger15.2.2024 14:17:03 CET | Pressemelding
Som første eggleverandør i Norden har Nortura tatt i bruk ny teknologi som gjør det mulig å kun klekke høner. De første PRIOR-eggene fra den nye produksjonsformen kommer i butikk denne sommeren, og på sikt er målet en ny nasjonal standard.
Resultatforbedring i Nortura14.2.2024 09:40:25 CET | Pressemelding
Nortura leverer en resultatforbedring på over en halv milliard kroner i 2023. Driftsresultatet endte (EBIT) på 258 millioner kroner, og Norturas omsetning er for første gang over 30 milliarder kroner.
PRIOR-egg er nå rikere på jod!30.1.2024 06:00:00 CET | Pressemelding
PRIOR-egg fra Nortura er nå rike på jod, et tiltak for å styrke folkehelsen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom