Glass og Fasadeforeningen

Mer energieffektive vinduer

Del

Vinduer og glassfasader er transparente, slipper inn dagslys og sikrer utsyn. Men glasselementer genererer også varmetap. SWISSPACER gir deg mer energieffektive vinduer.

PRESSEMELDING: Fra et energiperspektiv er det særlig kanten på glasset som er det svake punktet. En viktig faktor er derfor varmeegenskapene til avstandslistene i isolervinduene, de såkalte varmkantene. SWISSPACER varmkanter har lav varmeledningsevne og gir vesentlig bedre energieffektivitet.

Den sveitsiske kvalitetsleverandøren av varmkanter til isolerglass- og vindusindustrien, SWISSPACER, har styrket sitt internasjonale salgsnett og utvider nå målbevisst i Nord-Europa, inkludert Skandinavia og de baltiske landene.

– De nordiske landene er foregangsland i Europa når det gjelder energiomstilling. Her er man ekstra bevisste på å bidra til et grønne skiftet og å verne om ressursene. Nettopp i kaldere strøk kommer varmkanter til sin fulle rett. Derfor er det viktig for oss å være representert i et marked som har behov for vår kompetanse og kjennskap til markedet, forklarer Jonas Eriksson.

Tilfører kompetanse til markedet

Jonas Eriksson er øverste leder for salg og markedsføring av SWISSPACER i Nord-Europa. Han kom inn i bedriften for et par år siden. SWISSPACER fikk en erfaren medarbeider med høy kompetanse. Han har jobbet for ulike internasjonale selskaper i Europa i mer enn tjue år, hovedsakelig innenfor dør- og vindussystembransjen. Jonas er spesielt interessert i å utvikle og realisere strategiske mål, samt åpne opp for nye markedssegmenter.

Artikkel fortsetter under bildet.


Jonas Eriksson.

– For meg er det spennende å bringe inn nye temaer på markedet og å forbedre kundens sluttprodukt. Jeg ønsker særlig å gjøre folk mer bevisste på nytten av varmkanter og på at de utgjør en viktig del vinduskonstruksjonen. Produktene fra SWISSPACER kan gjøre byggene våre mye mer energieffektive, fortsetter han.

Jonas Eriksson har et stort nettverk innenfor byggebransjen. Han har lang erfaring med isolerglass-, vindus- og fasadeprodusenter, byggentreprenører og arkitekter.

– Å føre en dialog med kundene som er grundig underbygd og basert på faglig kompetanse, utgjør selve kjernen i arbeidet mitt. Kundene vet ganske enkelt at vi er kjent med utfordringene i bransjen og kan tilby dem egnede løsninger, opplyser Jonas.

Testet

SWISSPACERs kvaliteter bekreftes av det tyske testinstituttet ift Rosenheim. Takket være den intelligente kombinasjonen av en plastprofil med ekstra lav varmeledningsevne og en fullstendig tettende høyteknologisk folie oppnår disse varmkantene svært god energieffektivitet. Tester viser at disse produktene i plast oppnår bedre resultater enn varmkanter av aluminium eller rustfritt stål.

– Vindusprodusentene har forstått at de med et SWISSPACER-produkt, som Ultimate, kan produsere vinduer av høyere kvalitet på en kostnadseffektiv måte. Vinduene oppnår til og med passivhusstandard. Denne investeringen lønner seg, ettersom den gir dem mulighet til å komme seg inn på nye markeder og skille seg ut fra konkurrentene, sier Eriksson.

Passivhus

Passivhusstandarden er i ferd med å utvikle seg til en sentral og etterspurt målestokk for bygg over hele verden. Den er en attest på utmerkede varmeegenskaper, lufttetthet og ventilasjon av høy kvalitet, og den bidrar til å gjøre det økologiske fotavtrykket mindre.

– Når det gjelder vinduer som egner seg til passivhus, er SWISSPACER det beste valget. Det tyske Passivhaus Institut bekrefter at omtrent 70 prosent av alle sertifiserte vinduer og faste glasspartier pluss 95 prosent av alle sertifiserte fasadeelementer har varmkanter fra SWISSPACER. Den gjennomsnittlige Psi-verdien for vinduer med SWISSPACER som er sertifisert for passivhus, ligger på 0,028 W/mK. Man har også oppnådd verdier helt nede i 0,020 W/mK, forklarer Jonas Eriksson.

– For vindusprodusentene og deres kunder er fordelene åpenbare: Varmkanter gjør det mulig å optimalisere vinduenes energiegenskaper. Det gir lavere oppvarmingskostnader og behagelige innetemperaturer, reduserer kondensdannelse og gir på den måten god bokvalitet på lang sikt.

Om SWISSPACER

SWISSPACER er et verdensomspennende selskap som er leder utviklingen av varmkanter på mange markeder. Det ble etablert i 1998 og er en del av Saint-Gobain-konsernet. Hovedkontoret, med administrasjon, produksjon, forskning og utvikling, ligger i Sveits. I tillegg har selskapet flere fabrikker i Tyskland og Polen.

Om Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen
Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo

47 47 47 05http://www.glassportal.no

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg saker fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Glass og Fasadeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom