Mental Helse

Mental Helse støtter eldrereform

Del

Brukerorganisasjonen Mental Helse støtter regjeringens plan om en eldrereform.

Brukerorganisasjonen støtter regjeringens plan om en omfattende reform for eldrepolitikken, og mener det er på høy tid med et tverrpolitisk plan for fremtidens eldrepolitikk.

– Regjeringens utspill er meget positivt, og noe Mental Helse støtter for fullt. Vi arbeider for tiden med en stor kampanje om eldrepolitikk og psykisk helse der vi nettopp etterlyser en slik reform, forteller Anlov Mathiesen, informasjonsleder i Mental Helse.

Erna Solberg og Bent Høie lanserte nylig intensjonen om en reform, og erkjente at det svikter på en rekke områder i omsorgen. 

– Bent Høie har rett i at det foregår mye godt arbeid for eldre i norske kommuner, men utfordringen er å skape helhetlige omsorgstjenester som favner nasjonalt. Forskjellene kommunene imellom er enorm, og svært mange mennesker lider under sviktende tjenester, overmedisinering eller rett og slett mangelfulle tilbud. Verdigheten og valgfriheten må ivaretas, mener Mathiesen.   

Mental Helse lanserer torsdag en større kampanje om eldrepolitikk og psykisk helse, som lanseres på Mental Helse-konferansen torsdag 16. mars. 

– Dette er en kampanje vi har jobbet med over lengre tid, som involverer et stort antall spennende partnere fra næringslivet, frivilligheten, akademia og det offentlige. Målet er å bidra til å endre holdninger, og at godt voksne mennesker fortsatt skal kunne være en del av samfunnet. For å få til dette må vi sørge for en omfattende revurdering av hvordan vi organiserer omsorgen, og derfor behøver vi en reform. Men den bør ha tverrpolitisk forankring og spille på lag med næringsliv, frivillighet og partene i arbeidslivet for å fungere optimalt, sier Mathiesen.

Kontakter

Om Mental Helse

Mental Helse
Mental Helse
Storgata 38
0182 Oslo

09875http://www.mentalhelse.no

Mental Helse er en medlemsorganisasjon for alle mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og andre interesserte. Gjennom politisk påvirkningsarbeid, folkeopplysning og formidling av brukererfaring, jobber vi for økt åpenhet, bedre forebygging og behandling av psykiske helseproblemer.

Følg saker fra Mental Helse

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mental Helse på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Mental Helse

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom