Akademikerne

Mellomoppgjøret 2017 i Oslo kommune: Akademikerne bryter i lønnsforhandlingene

Del

- Byrådet ønsker å gjøre Oslo til en «smart og innovativ» by. Dette målet vil de aldri nå dersom de holder fast ved landets mest utdaterte lønnspolitikk, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune.

Erik Graff, leder i Akademikerne i Oslo kommune
Erik Graff, leder i Akademikerne i Oslo kommune

Fredag ettermiddag ble det brudd i forhandlingene mellom Akademikerne og Oslo kommune. Oppgjøret går nå til mekling.

- Vi har vært helt tydelige på at vi ønsker lokal lønnsfastsettelse. Dersom Oslo vil være en attraktiv arbeidsplass for folk med høy kompetanse må lønn kunne brukes som virkemiddel i større grad. Når vi ikke får noen penger til fordeling lokalt, var vi nødt til å bryte, sier Graff.

Han understreker at bruddet ikke handler om den økonomiske rammen i oppgjøret, men om hvordan fordelingen av pengene skal skje. Hele kommune-Norge, statlige virksomheter og privat næringsliv har i dag lønnssystemet Akademikerne ønsker i Oslo.

- Dagens byråd har et uttalt mål om å modernisere Oslo, med høy og effektiv service til befolkningen. Dette krever åpenbart høy kompetanse. Da er det helt uforståelig at de fører en lønnspolitikk som overhodet ikke er rettet mot fremtiden, sier Graff.

Kommunens stadig mer krevende oppgaver og behovet for å jobbe smartere gjør endringer i lønnspolitikken helt nødvendig, understreker forhandlingslederen.

- Ledere i Oslos etater og bydeler er klare på at de ønsker lokale forhandlinger for å kunne møte sine ulike behov og utfordringer. Oslo er nå helt alene om å drive forhandlinger som hører hjemme på tariffpolitisk museum.  

Mekling vil foregå i midten av mai.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Erik Graff, forhandlingsleder, Akademikerne i Oslo kommune          mob. 907 91 124
Christine Rian Johannessen, kommunikasjonssjef, Akademikerne  mob. 977 47 507

Kontakter

Bilder

Erik Graff, leder i Akademikerne i Oslo kommune
Erik Graff, leder i Akademikerne i Oslo kommune
Last ned bilde

Lenker

Om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Fridtjof Nansens plass 6
0160 OSLO

95 30 90 90http://www.akademikerne.no

Akademikerne er en arbeidstakerorganisasjon for langtidsutdannede. Organisasjonen ble stiftet i 1997. Medlemmene er yrkesorganisasjoner for folk med utdanning fra universitet eller vitenskapelig høyskole. Akademikerne består av 13 foreninger og disse har i alt ca 194 000 medlemmer.

Følg saker fra Akademikerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademikerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akademikerne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom