Medietilsynet

Medietilsynet inviterer til innspillmøte om NRK og mediemangfold

Del

Medietilsynet starter arbeidet med sin rapport om hvordan NRK bidrar til mediemangfold med et åpent innspillmøte. – Vi ønsker å invitere både bransjeaktører, organisasjoner og forskere til å mene noe om hvordan problemstillingene best kan belyses, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

Mediebruk. Foto: Medietilsynet
Mediebruk. Foto: Medietilsynet

Medietilsynet har fått i oppdrag av Kulturdepartementet å utarbeide en rapport om hvordan NRK bidrar til mediemangfoldet. Oppdraget omfatter blant annet en vurdering av hvordan NRKs tilbud, sammenlignet med tilbudet til andre aktører, bidrar til innholds- og bruksmangfold.

Hvordan NRK gjennom samarbeid med andre aktører bidrar til mediemangfold er et annet tema som skal inngå i vurderingen. Det tredje forholdet Medietilsynet skal vurdere, er hvordan NRKs innhold, særlig digitalt, påvirker tilbudet til kommersielle aktører, og om tilbudet til publikum svekkes.

- NRK er en sentral aktør i det norske medielandskapet. Når Medietilsynet nå starter arbeidet med å vurdere hvordan NRK bidrar til mediemangfoldet, er det viktig for oss å fange opp innspill til problemstillingene i oppdraget. Vi inviterer derfor aktuelle interessenter til et åpent innspillmøte, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Medietilsynet ønsker spesielt innspill til hvilke innholdstilbud og aktører som bør omfattes av analysene som skal gjøres, og hvilke data som best kan belyse de aktuelle problemstillingene.

Medietilsynet inviterer et bredt utvalg fra mediebransje og forskningsmiljøer til innspillmøtet, som blir i Oslo mandag 20. november Det blir også anledning til å komme med skriftlige innspill i etterkant av møtet.

Rapporten om NRKs bidrag til mediemangfoldet skal etter planen være ferdig i mars.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mediebruk. Foto: Medietilsynet
Mediebruk. Foto: Medietilsynet
Last ned bilde
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet. Foto: Medietilsynet
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet. Foto: Medietilsynet
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom