Medietilsynet

Medietilsynet har fått støtte til digitaliseringstiltak

Del

Direktoratet for forvaltnings og IKT (Difi) har i dag gitt tilskudd til 14 nye statlige IKT-prosjekt. Medietilsynet er en av tilskuddsmottakerne med i overkant av 4,8 millioner kroner.

Foto: Kine Jensen/ Medietilsynet
Foto: Kine Jensen/ Medietilsynet

– Jeg er svært glad for at Medietilsynet får midler til digitaliseringstiltak. Det betyr at vi kan sette fart på arbeidet med å digitalisere og forbedre våre tjenester og tilbud både til publikum og bransje, sier direktør Mari Velsand.

Pengene skal blant annet brukes til å

  • samle Medietilsynets data på de ulike områdene i ett felles system. Løsningen vil erstatte dagens mange og utdaterte fagsystemer, gi økt sikkerhet, kvalitet og effektivitet
  • etablere en "Min side"-løsning der vi legger til rette for selvbetjening for aktører som på ulikt vis interagerer med Medietilsynet (blant annet gjennom ulike former for registrering, søknadsbehandling etc.) Denne portalløsningen skal erstatte dagens skjemaløsninger som er utdaterte, tungvinte og lite effektive
  • Etablere en publiseringsplattform og database for data og informasjon

Medietilsynet gir ut rapporter med statistikker og økonomiske sammenstillinger flere ganger per år. Disse har per nå vært gitt ut som statisk informasjon, og vi ønsker å tilgjengeliggjøre denne type informasjon for publikum på en mer tilgjengelig, søkbar måte.
– Gjennom økt digitalisering kan vi også forbedre interne arbeidsprosesser, og dermed kanalisere mer ressurser til kjernevirksomheten, avslutter Velsand.

Les mer om tildelingen på regjeringen.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kine Jensen/ Medietilsynet
Foto: Kine Jensen/ Medietilsynet
Last ned bilde
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet
Last ned bilde

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom