Posten Norge

Med blikk for julegavemysterier

Del

Postens julegavedetektiv elsker jobben sin, men trenger hjelp for at flest mulig pakker skal komme fram til de rette mottakerne.

I 14 år har Åse Lerfald gledet mottakere og avsendere av pakker over hele landet med å løse gåter som kan virke uløselige: Julegavedetektiven tar seg av pakker av en eller annen grunn har havnet på ville veier.

I svært mange av tilfeller dreier det seg om julegaver som er falt ut av emballasjen. Dermed er det ofte bare til og fra-lappen som forteller noe om hvor pakken skal. Likevel har Åse og hennes medhjelpere en oppklaringsprosent på godt over 90.

- Jeg har mange triks for å løse gåtene. Etter 14 år som julegavedetektiv og 36 som ansatt i Posten, har jeg snappet ett og annet. For eksempel kan vi søke på fornavn og se hvem om vi får opp noen med de navnene som bor på samme adresse. Dessverre kan vi ikke sjekke opp avsendere som «bestefar» og» «bestemor» i det registeret, forteller Åse Lerfald.

I år får hun god hjelp av  julegavedetektivens egen nettside. Her legges pakkegåtene ut, og alle kan selv sjekke om noe de savner ligger der.

- Det aller hyggeligste med denne jobben er å ringe og fortelle at vi har løst en julegavegåte. Ofte vet de ikke selv av sendingen deres har havnet på ville veier. «Den beste telefonen jeg har fått i år», sa en dame jeg ringte forleden, sier hun.

Hun tar ferie i julens helligdager, men er etter det i aksjon helt til 12. januar.

Men også julaften sørger Åse for å glede andre: Da jobber hun som vertskap under Alternativ jul-arrangementet for Oslo gate-og rusmiljø. 

Slik kan du hjelpe julegavedetektiven:

  • Pakk julegavene i solid emballasje. Bruk gjerne eskene som du får kjøpt på Posten.
  • Sjekk at adressen er riktig. Er du i tvil, kan du bruke Postens adressesøk.
  • Legg en lapp med adresse på avsender og mottaker i pakken.

Sjekk Postens fem viktige juletips her.

Kontakter

Bilder

Om Posten Norge

Posten Norge
Posten Norge
Biskop Gunnerusgate 14
0185 Oslo

22 03 00 00http://www.postennorge.no

Posten Norge AS er et nordisk post- og logistikkonsern som utvikler og leverer helhetlige løsninger innenfor post, kommunikasjon og logistikk, med Norden som hjemmemarked. Konsernet møter markedet med to merkevarer, Posten og Bring: Posten kjennetegner tilbudet til privatkunden, postkontornettet og den daglige postdistribusjonen til hele det norske folk. Bring retter seg mot bedriftskunder innen post og logistikk i Norden, og består av spesialister med spisskompetanse innenfor hvert sitt område.

Følg saker fra Posten Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Posten Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Posten Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom