Sony Music Norway

Maybon slipper "Do We Even Matter" med Kim Cesarion

Del

Fredag 5. april slipper Maybon "Do We Even Matter" feat Kim Cesarion, en positiv låt om å skape noe meningsfylt, skrevet i samarbeid med Bård Bonsaksen (Ina Wroldsen, Steve Aoki) og Brandyn Burnette (SJUR, Lost Kings).

Maybon artwork
Maybon artwork

Det er ikke bare låta "Do We Even Matter" som fokuserer på å utforske og finne sin plass i livet. Maybon - Evind Wøien fra Gran på Hadeland - er en litt annerledes 20-åring som ser at brikkene begynner å falle på plass. I forhold til sine jevnaldrede har han ikke vært spesielt opptatt av å passe inn, selv om det nok hadde vært enklest og mest komfortabelt. Han har gjort sin egen greie, og vært nysgjerrig på det uvanlige. Ikke at det som skiller ham fra andre synes utenpå, annerledesheten hans handler om innstilling, ikke stil. Oppvekst på bygda, og en litt lavmælt personlighet, er ikke nødvendigvis forenlig med å uredd og uselvbevisst ignorere janteloven og satse på en karriere som musikkprodusent og artist. 

Fra han som barn oppdaget at han kunne skape musikk, til han, fullstendig selvlært og med et håp om å finne likesinnede, deltok på The Stream som 17-åring, har det handlet om å utforske muligheter. Utfordre seg selv, og utvikle seg som låtskriver og produsent. Maybon er ekstremt produktiv og skapende, og forteller at han i løpet av en dag kan lage så mye som 20 låtskisser, men bare en liten andel kommer så langt at de blir en fullstendig demo. Og enda færre blir jobbet videre fra det. Akkurat hvordan Maybon velger ut låter er vanskelig å sette ord på, men han sier han ser sin plass i sangen. 

I samarbeid med andre låtskrivere er det gjerne slik at tekstene i første omgang ikke betyr så mye, for at de deretter blir helt essensielle for at Maybon kan relatere og la seg inspirere videre. Og med "Do We Even Matter" er det tydelige paralleller til Maybons eget liv, og hans egen positive søken etter å finne sin plass, og skape noe meningsfylt. I hjembygda har han, i tillegg til familien, fått mye støtte og inspirasjon fra musikeren Jonas Raabe, og selv håper Maybon at han fortsetter å utvikle seg slik at han i fremtiden kanskje også kan være en mentor med lidenskap, kunnskap, erfaring og integritet. 

Singlenen "Do We Even Matter" ble til i det som både var den mest komfortable, og den mest utfordrende, session Maybon har hatt hittil. I sitt første møte med Bård Bonsaksen (Ina Wroldsen, Steve Aoki) og Brandyn Burnette (SJUR, Lost Kings) snakket de samme musikalske språk fra første stund. Vanligvis liker Maybon best å skrive låter i samarbeid med andre, for så å gjøre produksjonsjobben helt selv. Denne gangen var det en annen synergi og låtskriveprosessen gikk raskere og enklere enn noen gang før. Resultatet er en litt mer tilbakeholden produksjon, med fokus på den sjelfulle vokalen til den svenske artisten Kim Cesarion. Kort oppsummert gjenspeiles den kreative prosessen i resultatet; litt enklere og friere, men fortsatt med Maybons distinkte musikktekniske signatur. 

Annerledesheten har gått fra noe som er litt begrensende og ukomfortabelt, til noe som er befriende og berikende. Og med "Do We Even Matter" feat Kim Cesarion håper Maybon at han har tatt enda et skritt nærmere å lage musikk som inspirerer andre til å omfavne sin annerledeshet, og satse på sine drømmer.

"Do We Even Matter" feat Kim Cesarion er ute fredag 5. april.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Maybon artwork
Maybon artwork
Last ned bilde
Maybon (c) Stian Andersen
Maybon (c) Stian Andersen
Last ned bilde
Maybon (c) Stian Andersen
Maybon (c) Stian Andersen
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Khalid, Calvin Harris, Marcus & Martinus, Miley Cyrus, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom