Virke

Matprisene ned for femte måned på rad

Del

Tall fra SSB viser at konsumprisindeksen gikk ned med 0,5% - og fallende matvarepriser er en betydelig del av forklaringen.

– Nok en gang ser vi at den sterke konkurransen mellom dagligvareaktørene slår ut til forbrukernes fordel, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Matprisene falt med 3.1% fra november til desember 2016. Størksen peker på at det denne gangen var juletilbudene som førte til prisfallet.

– Matprisfallet var på 3% fra november til desember 2015. Fra 2011 til 2014, falt matprisene falt med mellom 0,2 og 1.7% i samme periode. Dette understreker at endringen til  tre store aktører har ført til en sterkere konkurranse, noe kundene merker på lommeboken.

– Ser vi året under ett, er det åpenbart at prisutviklingen på matvarer skiller seg fra konsumprisindeksen for øvrig. Der totalindeksen for hele året har vokst med 3.5%, har matvarer økt med beskjedne 1.7% i samme periode.

– Endringen til tre, mer jevnstore dagligvarekjeder har styrket konkurransen og dermed svekket matprisene, avslutter Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 20 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. Virke mener virksomheter lykkes best når verdiene skapes i samspill mellom arbeidsgiver og medarbeider.

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom