Matmerk styrker laget
Tre nyansatte er nå på plass og ivrer etter å gå i gang med å forenkle hverdagen for norske bønder og arbeide lokalmatprodusenter både lønnsomme og lykkelige, sier Sundqvist. De tre var på plass fra 11.februar.
Knut Erik Bauer (43) begynner i Landbruks og Nyt Norge avdelingen. Han har hovedansvaret for å utvikle det nasjonale kvalitetssystemet i landbruket i en ny, moderne og digital retning med brukerorientering i sentrum. Han har lang erfaring som IT-konsulent og har solid kompetanse. Han kommer fra stillingen som senior system konsulent i Basefarm AS.
Lars Haug (46) begynner i Lokalmatavdelingen og styrker Matmerks satsing på å bringe norsk lokalmat- og drikke ut i butikk og ut til forbruker. Han er utdannet kokk, har lang erfaring som ferskvaresjef og butikksjef i Meny, samt vært eier av Gulating Ølutsalg på Lambertseter.
Petter Bjørgan (38) begynner også i Lokalmatavdelingen. Han har Bachelor i reiseliv, lang erfaring fra hotell og restaurantsektoren og har de siste årene vært med å bygge opp lokalmat i SSPs restauranter og lokalmatbutikk på Gardermoen. Han har bred kompetanse på salg og stor forståelse for lokalmatproduktenes vei inn på markedet.
- For en liten stiftelse som Matmerk gir disse tre nye kollegaene våre nøkkelkompetanse for å ytterligere å løfte norsk mat, norsk landbruk og Matnasjonen Norge opp og fram, avslutter Sundqvist.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom