Sony Music Norway

Matilda vil si deg noe

Del

Matilda er tilbake med singelen "Say Something" fredag 26. april.

Matilda "Say Something" artwork
Matilda "Say Something" artwork

Matilda er låtskriver fordi hun ønsker å si noe.
Og hun er artist fordi mange identifiserer seg med det hun har å si.
Ja, og så er det stemmen da.
Vakker, og med nerve og særegenhet.
Som Matilda selv.

Det beste Matilda vet er å skape, å skrive tekst og melodi, og det hun er mest stolt av er at hun klarer å være ærlig og ekte i sitt uttrykk.
"En tekst kan først hjelpe meg å bearbeide noe, og deretter hjelper den andre ved at de får satt ord på det de tenker og føler, men ikke klarer å uttrykke."

Matilda plukket opp gitaren som syvåring, og har skrevet sine egne låter siden hun var ni.
Hun erklærte sin tilstedeværelse med låter som "Declarations of Love", "When Something Ends" og "Ghost" som var blant de mest spilte på norsk radio.
I tillegg har videoene for nydelige "Naked", "You" og "Apologize" fått godt over 3 millioner visninger, og mye internasjonal oppemerksomhet.

Det seneste året har fokus vært på låtskriving, og nå er Matilda tilbake med mye på hjertet.
Da passer det fint at første låt ut er en oppfordring til å gjøre noe av det hun selv synes er både vanskelig og viktig.
Å si ifra før øyeblikket har passert.

"Say Something handler ikke om én episode eller én person." Selv om det er en kjærlighetssang, så handler den såvisst ikke bare om hjertesorg, men om hvor viktig det er at vi tør å være ærlige med oss selv, og i vår kommunikasjon med hverandre.
"Alle er jo enige om at det er viktig å ha noen å snakke med, men da må man også tørre å snakke om det som betyr noe. Og det er ikke engang alltid man selv vet hva det er."

Matilda føler selv at hun har blitt bedre på å uttrykke seg, at hennes eget uttrykk er tydeligere og budskapene mer personlige, i takt med at hun har blitt mer voksen.
"Å sette grenser, ta kontroll og stå opp for seg selv, og andre, er utrolig skummelt. Men også befriende og berikende."
Men ingenting er bedre enn følelsen av at en låt har nådd inn til noen.
Når hun får tilbakemeldinger fra lyttere om at hun har formidlet noe som betyr noe for dem.
"Når jeg tør å være helt ærlig, og den som lytter gjenkjenner seg selv i det" sier Matilda "Det er meningsfylt og fint."

"Say Something" har Matilda utvidet repertoaret sin ytterligere ved å produsere låten i samarbeid med Kristoffer Tømmerbakken. 

Du kan høre hva hun vil si deg fra og med 26. april. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Matilda "Say Something" artwork
Matilda "Say Something" artwork
Last ned bilde
Matilda (c) Kathrine Zembera
Matilda (c) Kathrine Zembera
Last ned bilde
Matilda (c) Kathrine Zembera
Matilda (c) Kathrine Zembera
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Khalid, Calvin Harris, Marcus & Martinus, Miley Cyrus, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

ZadeKing teamer opp med Morgan Sulele på «Ta det rolig»6.6.2019 15:04:53 CESTPressemelding

De siste par årene har vi blitt vant med en jevn strøm med skamløst fengende norskspråklige afropoplåter fra ZadeKing. Låter som «Hun gjør meg vill», «Kumbaya» og «Hola Mamacita» (med Temur) har satt fyr på både dansegulv og radiobølger. Etter å ha gjestet Larsiveli sin P3-listede «Cash kommer inn», følger han nå opp med «Ta det rolig» ft. Morgen Sulele fredag 7. juni- kanskje ZadeKing sin mest personlige låt til nå.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom