Matmerk

Matentusiast fra Trondheim kjemper om å bli folkets juryrepresentant

Del

Av 538 søkere er trønderen, Eskil Røsand, en av de fem finalistene som kjemper om plassen i Spesialitet-merkets fagjury. Vinneren skal teste Norges beste lokalmat- og drikke, og vurdere hvilke produkter som kvalifiserer seg som en Spesialitet, sammen med med noen av landets fremste matfolk.

Jakter på folkets representant
Røsand (42) konkurrerer om å bli folkets representant i Spesialitet-merkets fagjury, hvor sanser, evner og kunnskap må tas i bruk for å vurdere Norges beste lokalmat- og drikke. Finalen går av stabelen på Norges største matfestival, Matstreif i Oslo. Sammen med fire andre finalister blir Røsand testet i lukt, smak og matkunnskap.

– Det er kjempeartig og spennende å være en av de fem finalistene. Jeg har en stor interesse for mat og gleder meg til å møte flere matnerder i finalen, sier Røsand.

En ordentlig matentusiast
Tobarnsfaren fra Trondheim jobber i klesbransjen i dag, men har i flere år jobbet i resturantbransjen. På hjemmebane er Røsand en ivrig ølbrygger på hobbybasis. – Bak kvalitetsmat ligger det mye arbeid. Å videreformidle historien bak maten vår synes jeg er en viktig jobb, sier Røsand.

– Det hadde vært utrolig gøy å bli folkets representant i fagjuryen, fordi jeg bruker mye av tiden min på mat og har mye å komme med. Nå skal jeg forberede meg til finalen ved å lese alle matbladene og se alle matdokumentarene jeg kommer over, ler Røsand.

– Finalistene er gode kandidater til å representere folket i fagjuryen. Vi er imponerte over søknaden deres og gleder oss til konkurransen braker løs på Matstreif om to uker, sier adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk.

Mange matinteresserte
Over 15.000 personer testet sine matkunnskaper gjennom Gourmeteret. Bare de med høyest poengsum fikk mulighet til å søke om å bli folkets matrepresentant. I løpet av to uker er godt over 500 søknader sendt inn. Konkurransen var hard og vitner om at matkunnskapen virkelig er på vei opp hos folket. 

Fagjuryen består av:
Lars Sponheim, fylkesmann i Hordaland, bonde og tidligere landbruksminister
Harald Osa, prosjektleder i Bama, tidligere kokk på kokkelandslaget
Halvor Heuch, destillatør og Fagdirektør Brennevin i Arcus
Nils H. Geitle, adm. dir. i de Historiske Hotell og Spisesteder
Aud Kvalvik, rådgiver mat og landbruk i Innovasjon Norge
Britt Kåsin, tidligere informasjonssjef ved Opplysningskontoret for frukt og grønt
Oda Christensen, matfaglig ansvarlig i Matprat og kokk
Terje Martinussen, adm. dir. i Norges Sjømatråd
Nina Sundqvist, adm. dir. i Matmerk.

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:
Nina Sundqvist, adm. dir i Matmerk, tlf: 917 85 620
Eskil Røsand, tlf: 416 41 044

Bilder

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser. I tillegg ivaretar Matmerk kvalitetssikring av norsk landbruk gjennom kvalitetssystem i landbruket (KSL). 

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom