Ticket Feriereiser

Mat ombord og innsjekket bagasje er mest etterspurt når vi reiser utenlands

Del

Drøyt en fjerdedel kan tenke seg å kjøpe til måltider om bord på flyet. Omtrent like mange kan tenke seg å betale for at innsjekket bagasje er inkludert i billetten. Mens underholdning om bord som for eksempel filmer er det som nedprioriteres. Dette viser Tickets Kantor/Sifo undersøkelse.

Ved kjøp av en utenlandsreise så er det ofte bare selve flysetet som inngår i prisen. Andre bekvemmeligheter eller produkter er ofte noe som man velger å kjøpe i tillegg.

- Måltid ombord, sammen med innsjekket bagasje er det som de fleste kan tenke seg å kjøpe i tillegg når de reiser utenlands. Jeg hadde gjettet at ekstra benplass skulle toppet listen, men det er kanskje avhengig av reiselengden om vi velger å kjøpe dette, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Elleve prosent er interessert i muligheten til å kunne avbestille reisen sin uten legeerklæring, mens ni prosent gjerne vil ha ombookingsbare flybilletter som innebærer at man kan endre dato på reisen. Om noe uforutsett inntreffer, uansett om det handler om sjefen som ikke innvilger ferie eller om en invitasjon til en morsom fest dumper ned i postkassen, kan det kjennes bra å kunne endre dato eller avbestille reisen.

- Ticket har utviklet en unik avbestillingsbeskyttelse, TicketGaranti, som innebærer at du kan avbestille reisen med hvilket som helst flyselskap opp til 3 timer før avreise. Når man kanskje er usikker på hvordan kalenderen kommer til å se ut eller at du helt enkelt ikke lenger har lyst til å dra på solferie når værprognosen på reisemålet er dårlig, så er dette en trygghet som flere og flere etterspør, sier Ellen Wolff Andresen.

Selv om uregjerlige og høylytte barn kan vare et forstyrrende moment på flyreisen er det få som kan tenke seg å betale ekstra for å sitte i en barnefri sone. Bare 8 prosent er interessert i å betale ekstra for en flyreise garantert fri for små føtter som sparker i stolryggen.

- Selv om en flyreise kan være en prøvelse for yngre barn og det påvirker medpassasjerene er de fleste overbærende og innser som oftest at det er tøffest for barnet selv – og for foreldrene, sier Ellen Wolff Andresen.

Hva kan du tenke deg å betale ekstra for når du bestiller en flyreise til en privat utenlandsreise?

 1. Måltid ombord (26 prosent)
 2. Innsjekket bagasje inkludert (25 prosent)
 3. Ekstra benplass (21 prosent)
 4. Mer behagelig sete (20 prosent)
 5. Bestilling av sitteplass (13 prosent)
 6. Mulighet for å avbestille reisen uten legeerklæring (11 prosent)
 7. Fast Track i sikkerhetskontrollen/tilgang til lounge (9 prosent)
 8. Ekstra kilo i bagasjen (9 prosent)
 9. Ombookingsbare flybilletter (9 prosent)
 10. Barnefri sone (8 prosent)
 11. Wifi/internett (8 prosent)
 12. Reiseforsikring (avbestillingsbeskyttelse med legeerklæring) (7 prosent)
 13. Underholdning, feks film ombord (4 prosent)
 14. Ingenting av det over (15 prosent)
 15. Usikker, vet ikke (5 prosent)

Kilde: Tickets Kantar/Sifo undersøkelse riksrepresentativt utvalg

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Ticket Feriereiser er Nordens største privatreisebyråkjede med salg i butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charter- og reisearrangører, cruise og flyselskaper, hotell og leiebilselskap.

Ticket har 71 butikker i Norge og Sverige, og bedriver onlinesalg under varemerkene Ticket og AirnGo i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. Salgets inntekter er på ca 5,8 milliarder SEK og selskapet har rundt 330 årsansatte. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza. 

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

Mange er klare for å forandre atferd for å minske klimapåvirkningen – få vil avstå fra utenlandsreisen11.12.2018 11:48Pressemelding

Halvparten kan tenke seg å sortere søppel eller minimere sitt bruk av plast for å minske klimapåvirkningen. Hver fjerde nordmann er villig til å spise mindre kjøtt og spise mer lokalproduserte varer. Bare 8 prosent kan tenke seg å avstå fra å fly utenlands, mens 7 prosent ikke vil gjøre noen omstillinger i det hele tatt. Dette viser Ticket siste Kantar Sifo undersøkelse.

Spania ubestridt ener i vinter – langreiser øker mest13.11.2018 11:13Pressemelding

De siste årenes store trykk på utenlandsreiser fikk seg en nesestyver sommeren 2018. Mange nordmenn er mette på sol og bad og nedgangen i etterspørselen holder seg også for vinterens reiser der bestillingene har gått ned med 12 prosent. Derimot vil man fortsatt ha miljøforandring og opplevelser – opplevelsesrike langreiser går mot strømmen og øker i antall bestillinger. Spania er fortsatt øverst på listen over mest bestilte ferieland, men Thailand tar stadig innpå. Dessuten oppgir flere enn i fjor at de planlegger en utenlandsreise i vinter. Dette viser Tickets store trendrapport Ticket Collection om vinterens reiser.

Julens reiseraketter: India, Los Angeles og Orlando16.10.2018 09:19Pressemelding

Når det er juleferie passer mange på å reise utenlands - spesielt for å få sol og varme, men også for å oppleve andre kulturer og for å slippe julestresset hjemme. Årets jul er dessuten veldig fordelaktig for de fleste arbeidstakere, noe som gir en mulighet til å reise utenlands uten å ta ut alt for mange feriedager. De reisemålene som øker mest denne julen er India, Los Angeles, Madrid, Orlando og Cape Town. Dette viser fersk bookingstatistikk fra Ticket.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom