Virke

Mat- og serveringsmarkedet 2017

Del

Omsetningen i hele det norske matmarkedet under ett var i 2016 på nesten 280 milliarder kroner, opp 4,2 prosent fra 2015.

Selv om det er dagligvaremarkedet som utgjør den største delen av matmarkedet, er det slett ikke her vi ser de høyeste veksttallene. Nettbutikker er i sterkest vekst med 40 prosent omsetningsøkning fra foregående år.

Videre har serveringssteder, faghandelsbutikker og spesialforretninger for mat og drikke økt sin omsetning med 6 prosent og tax-free butikkene økt med 5 prosent. Kiosk og bensinstasjoner samt grensehandelen er de eneste matkanalene som har hatt en nedgang i omsetningen fra 2015 til 2016, begge med rundt 2 prosent. 

Kontakter

Arild Andhøy,
Andhøy AS

arild@andhoy.no

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom