Treider

Mastergraden ga ikke tilstrekkelig praktisk yrkeskompetanse

Del

Stadig flere opplever at mastergraden de har tatt ikke gir den praktiske kompetansen de trenger i arbeidslivet. Det er derfor et økende behov for å fylle på med praktisk yrkeskompetanse.

Eline Hegerstrøm
Eline Hegerstrøm

Behov for praktisk kompetanse
NIFU publiserte nylig en rapport der de har spurt masterutdannede om utdanningens relevans etter at de har vært i arbeidslivet i om lag 3 år. 2 av 3 spurte svarte at masterstudiet burde lagt mer vekt på praktisk kompetanse, mens halvparten mener at yrkes- og fagspesifikke ferdigheter er for lite vektlagt i masterutdanningen. 

Bygger på med fagskole
Treider opplever en stadig økning i antall søkere som har en bachelor- eller mastergrad og ønsker å bygge på med en praktisk fagskoleutdanning. Fagskoleutdanninger gir kompetanse som er direkte knyttet opp mot ulike roller i arbeidslivet, og de kan i flere sammenhenger kompensere for manglende arbeidserfaring.

Eline Hegerstrøm, 32 år fra Oslo, har allerede en mastergrad i sosialantropologi og har et stort ønske om å jobbe med saksbehandling i det offentlige. Etter å ha søkt flere stillinger med påfølgende avslag fordi hun har for lite relevant arbeidserfaring, var utveien å bygge på med Treiders fagskoleutdanning, Saksbehandler. - Etter å ha søkt interessante, aktuelle stillinger og gjennomført flere intervjuer, vartilbakemeldingene fra de potensielle arbeidsgiverne de samme, sier Eline. - Jeg var en høyaktuell kandidat, men manglet relevant arbeidserfaring.

Etter å ha vurdert situasjonen min, tok jeg kontakt med Treider for å kartlegge om en etterutdanning ville gi meg fordeler i videre jobbsøk. Saksbehandlerstudiet fremsto som et godt alternativ til praktisk yrkeserfaring. - Beslutningen om å søke på studiet tok jeg etter en samtale med studie- og karriereveileder på skolen, fortsetter Eline. - Han bekreftet at utdanningen gir praktisk og konkret yrkesrettet kompetanse. Stillinger jeg vurderer å søke på i fremtiden, er innen offentlige etater og i humanitære organisasjoner, avslutter hun. 

Yrkesrettet fagkunnskap
Fagskoleutdanningen, Saksbehandler, konsentrerer seg om yrkesrettet fagkunnskap som gir et generelt grunnlag for arbeidsoppgaver i det offentlige. Eline opplever at det gir henne store fortrinn i konkurranse med andre søkere. Hun vil ha mindre behov for opplæring ved en ansettelse og har større forståelse for rollen som saksbehandler.

Praksis
En viktig del av våre fagskoleutdanninger, er obligatorisk praksis. – Praksisperioden gir alle våre studenter mulighet til å teste ferdighetene sine ute i en reell arbeidssituasjon, sier Tor Erik Børmarken, studie- og karriereveileder hos Treider. - Vi opplever at interessen for fagskoleutdanning som påbygging til høyere utdanninger gjelder for flere av utdanningene vi tilbyr, og ser er en økning av søknader fra personer med høyere utdanning innen økonomi og administrasjon, sier Børmarken.
- Tilbakemeldinger fra næringslivet bekrefter at det kan være en stor fordel å ha fagskoleutdanning når man konkurrerer om stillinger der arbeidserfaring er avgjørende, avslutter han.

Kontakter

Bilder

Eline Hegerstrøm
Eline Hegerstrøm
Last ned bilde

Lenker

Om Treider

Treider
Treider
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

24 14 99 40https://treider.no

Om Treider
Treider tilbyr praktiske utdanninger innen mange ulike bransjer og yrker gjennom både hel- og deltidsstudier. Vi tilbyr faglig aktuelle utdanninger, kombinert med kvalifiserte forelesere med lang erfaring fra næringslivet. Våre studenter skal kunne gå rett ut i jobb etter endt utdanning, eller fylle på med ny kunnskap underveis. På denne måten bidrar vi til livslang læring.

Følg saker fra Treider

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Treider på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Treider

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom