ULOBA

Marte Wexelsen Goksøyr får Stolthetsprisen

Del

Stolthetsprisen 2012 går til Marte Wexelsen Goksøyr. Hun får prisen fordi hun er stolt, sterk og synlig. Med det har hun gjort seg bemerket i kampen mot diskriminering av funksjonshemmede.

Marte Wexelsen Goksøyr ble for alvor kjent da hun troppet opp i Stortingets vandrehall ikledd t-skjorte med teksten ”Utrydningstruet” på for å si sin mening om tidlig ultralyd, og veien mot et sorteringssamfunn. Der mange mente at dette var å gå over streken, sto hun rakrygget og viste at hun i aller høyeste grad er stolt .

I debatter viser hun at hun er sterk , som da hun intervjuet Jens Stoltenberg i dokumentaren «Bare Marte» og senere konfronterte ham med å ha snudd i sine uttalelser om tidlig ultralyd.

- De mindre perfekte lukes bort. Denne gangen er det fostre med Downs syndrom. Jeg er selv en kvinne med dette syndromet. Jeg er ikke syk, jeg har ikke kromosomfeil. Jeg har et ekstra kromosom, og jeg vil leve, sier prisvinneren selv.

Hun har mottatt flere priser for sitt engasjement, bl.a. Bjørnsonprisen 2011 og Livsvernprisen 2012. I mars ga hun ut selvbiografien ”Jeg vil leve”. Det er en sterk og ærlig bok, fylt med refleksjoner. Kort sagt: Marte Wexelsen Goksøyr er også synlig .

Og i dag mottok hun altså Stolthetsprisen.

Stolthetsprisen gis til folk som gjør seg bemerket i kampen mot diskriminering av funksjonshemmede.

Den deles ut i forbindelse med Stolthetsparaden, som arrangeres av Norges Handikapforbund, Norsk Forbund for Utviklingshemmede og Uloba. Paraden fant sted i Oslo sentrum i formiddag, og Marte Wexelsen Goksøyr mottok prisen på Youngstorget klokka 12.40.

For intervjuavtaler, kontakt kommunikasjonskonsulent Helge Olav H. Ramstad i Uloba på tlf.nr. 46808111 eller epost hra@uloba.no .

Om ULOBA

ULOBA
ULOBA
Tollbugata 114
3041 Drammen

32 20 59 10http://www.uloba.no

Uloba handler om å skape en verden der funksjonshemmede har frihet til livsutfoldelse og deltar på alle samfunnets arenaer. Våre tjenester og unike kompetanse gir funksjonshemmede mulighet til å ta ansvar for eget liv. Vårt politiske arbeid skal endre samfunnets oppfatning av funksjonshemmede, og samtidig ende funksjonshemmedes oppfatning av seg selv.

Følg saker fra ULOBA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ULOBA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ULOBA