Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Markering på Barnekunstmuseet onsdag 28.10.15 kl. 18.00

Del

Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo markerer utstillingen: - KLIMAHÅP, KLIMAENDRINGER OG BARNS STEMMER

Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo retter fokus på hvilken fremtid barn og unge arver, hvilke utfordringer vi står overfor og hvordan vi kan promotere en bærekraftig levestandard som respons på klimaendringer. Artikkel 12, i FNs konvensjon om barnets rettigheter slår fast at: "Alle barn har rett til å uttrykke sine synspunkter og at disse synspunktene skal tas på alvor". 

Barn og unge opplever verden annerledes og mer direkte, ofte uten filter mot skuffelser, opprørende hendelser og livet generelt. Med deres kreative og motstandsdyktige fantasi stiller de oss spørsmål, og de besitter en egen evne til å omforme sine meninger og uttrykk til mektige frø av håp og livsglede.

Utstillingen er en sterk påminnelse om den moralske forpliktelsen vi har for våre barn som hører fremtiden til.

Program 28.10. kl. 18.00

• Introduksjon ved direktør Angela Goldin

• Rasmus Hansson, partileder Miljøpartiet De Grønne.

  Tema: Det grønne skiftet - hvilke tiltak trengs for å gi kommende generasjon en god fremtid?

• Appell ved Lars Løvold, daglig leder ved Regnskogsfondet - årets TV-aksjon 2015

• Musikk ved låtskriver og artist Pål Rake (kjent fra The Voice)

• Forfriskninger

Bilder

Om Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Lille Frøens vei 4
0371 OSLO

22 69 17 77http://www.barnekunst.no

Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo ble grunnlagt i 1986, og forvalter en samling fra over 180 land laget av barn og unge opptil 18 år. Museet samler, bevarer, formidler og forsker på kulturelle ytringer av barn og unge.

Følg saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Utstillingen; Livet i Ukraina sett med barns øyne!6.11.2017 08:00Pressemelding

Det heter seg at bilder sier mer enn tusen ord og at bilder og tegninger kan formidle mening og vekke følelser på en ganske annen måte enn det skrevne eller talte ord.Fra november presenterer Barnekunstmuseet et utdrag av bilder, stiler og tegninger om hvordan ukrainske barn har opplevd hendelsene som har preget samfunnet de bor i de siste årene. Hva er deres forståelse av alle de sterke inntrykkene de må forholde seg til, gjennom media, familie, venner og egne erfaringer? – Og hvordan forestiller de seg fremtiden? For å få svar på disse spørsmålene, tok Maidan Norway (2014) initiativ til en stilkonkurranse for ukrainske barn og unge, i samarbeid med et institutt ved det polytekniske universitetet i Lviv. Nærmere 2000 barn sendte inn sine tekster, dikt og tegninger (totalt over 6000 bidrag).

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom