Redningsselskapet

Marit Bjørgen blir gudmor for redningsskøyte

Del

Marit Bjørgen skal døpe Redningsselskapets nye redningsskøyte «Hans Herman Horn» 6. september på Honnørbrygga i Oslo.

GUDMOR: Marit Bjørgen blir gudmor for redningsskøyta «Hans Herman Horn».
GUDMOR: Marit Bjørgen blir gudmor for redningsskøyta «Hans Herman Horn».

–Jeg har stor respekt for den viktige jobben Redningsselskapet gjør for sjøsikkerheten. Selv en ferskvannsmatros som meg er veldig opptatt av at alle som bruker sjøen og naturen skal kunne føle seg trygge på at det finnes gode hjelpere om man trenger råd og hjelp, sier Marit Bjørgen, som legger til at hun er både stolt og glad for å få være gudmor.

 Etter en sommer med svært mange drukninger er det viktig å sette inn enda bedre redningsressurser langs kysten. Bare i juli måned omkom 16 mennesker som følge av drukning. Det er en økning på over 45 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Den nye redningsskøyta vil hjelpe sjøfarende i minst 30 år.

 –Ingen har vel unngått å legge merke til båtulykkene og drukningene som har vært i sommer. Derfor er jobben Redningsselskapet gjør på sjøen så viktig. Minst like viktig er jobben som gjøres med opplæring og holdningsskapende arbeid, sier Bjørgen.


Rask og sjødyktig
Den nye redningsskøyta koster drøyt 40 millioner kroner, og blir bygg nummer to i Ulstein-klassen. Dette er fartøyer som kombinerer høy fart med stor slepekapasitet og ekstrem sjødyktighet.

Toppfarten er på tett opp mot 40 knop, og den vil således kunne komme raskt til unnsetning når hjelpen trengs. Skøyta er 22 meter lang og utstyrt med det siste innen moderne hjelpemidler for å kunne takle krevende redningsoppdrag i dårlig vær. RS «Hans Herman Horn» vil bemannes av et mannskap bestående av skipper, styrmann og maskinist – alle dykkere og redningsmenn. Den vil primært betjene kyst-, fiske- og fritidsfartøy i tillegg til å kunne yte akutt livreddende innsats .Fartøyet er konstruert for å utføre operasjoner som sleping, berging, dykkeroppdrag, brann, ambulanse og syketransport. Skøyta er utstyrt med det nyeste innen radarteknologi og har i tillegg et avansert varmesøkende kamera. Dette gjør RS «Hans Herman Horn» til et komplett redningsfartøy.

RS 168 skal i sitt første år stasjoneres i Farsund. Etter dette vil den bli flyttet til værutsatte kyststrekinger i Nord-Norge.

–Det er en ære for oss å gi RS 168 navnet «Hans Herman Horn», oppkalt etter vår største donator. Horn har donert hele fire redningsskøyter til Redningsselskapet i løpet av de siste 16 årene. Det har vært et enormt bidrag til sjøsikkerheten, sier Nicolai Jarlsby, president i Redningsselskapet.

Den første skøyta, RS »Hvaler», donerte Horn i 2002, den fjerde, RS «Horn Stayer», ble døpt i juni i år. I tillegg har Horn donert RS «Horn Flyer» og RS «Horn Rescue».

RS 168 er finansiert gjennom Redningsselskapets byggefond. 

FAKTA - RS 168 «Hans Herman Horn»

  • Skroglengde: 22 meter
  • Klasse: Ulstein
  • Største bredde: 6,26 meter
  • Dypgang: 1,2 meter
  • Framdrift: Rolls-Royce Vannjet
  • Motorer: To MTU, hver på på 1660 hk
  • Slepekraft: 12 tonn (bollard pull)
  • Toppfart: 38 knop
  • Byggemateriale: Aluminium
  • Arbeidsdekk med slepevinsj
  • Brannkapasitet på 4 000 liter i minuttet

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

GUDMOR: Marit Bjørgen blir gudmor for redningsskøyta «Hans Herman Horn».
GUDMOR: Marit Bjørgen blir gudmor for redningsskøyta «Hans Herman Horn».
Last ned bilde
RASK: Her er RS 168 under første testtur ved verftet i sommer.
RASK: Her er RS 168 under første testtur ved verftet i sommer.
Last ned bilde

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

98706757http://www.redningsselskapet.no

Våre 1.500 redningsmenn og -kvinner bemanner 51 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute, og har som ambisjon å aldri være lenger unna deg enn en time. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Følg saker fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom