Fineart

MARILYN UNSEEN AND IN BED

Del

Galleri Fineart har i samarbeid med, The Archives, LLC, fotograf Douglas Kirkland og Iconic Images gleden å presentere utstillingen Marilyn Unseen and In Bed. Utstillingen inneholder 45 unike fotografier av den amerikanske skuespilleren, sangeren og modellen Marilyn Monroe fanget av to av de fotografene som kanskje kjente henne aller best. Bildene er tatt på filmlocation, i studio og hjemme hos Monroe, helt privat.

Foto:Milton H. Greene
Foto:Milton H. Greene

Milton H. Greene (1922- 1985) fotograf og filmprodusent, er den fotografen i verden som har tatt flest bilder av Monroe, med et arkiv på over 3000 motiver. Greene møtte Monroe da han tok bilder av henne for Look i 1953, de utviklet raskt et nært vennskap.  Monroe og Greene startet produksjonsselskapet Marilyn Monroe Production sammen i 1954 og produserte filmene Bus Stop og Prinsen og korpiken.  Milton Greene har fanget skuespillerinnens skjønnhet, sjel og talent på en følsom og leken måte. Greenes bilder har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og bli stilt ut på museer og gallerier over hele verden i tillegg til private kunstsamlinger. 

Douglas Kirkland (1934) er fotografen bak den legendariske fotoserien «An evening with Marilyn Monroe». En serie fotografier tatt gjennom, nettopp, en natt med skuespillerinnen 17. november 1961, ett år før hennes død.  Serien viser Monroe på hennes mest sensuelle og flørtende vis, i en seng med bare et laken mellom fotografen og henne selv.  Douglas Kirkland var bare 24 år da han tok den ikoniske serien av sexsymbolet. Kirklands fotografier stilles ut over hele verden. Hans utstilling «Freeze Frame” er innlemmet i den permanente samlingen Collection Academy of Motion Picture Arts and Sciences i Beverly Hills. Han er også representert i den permanente samlingen Collection of the Smithsonian, National Portrait Gallery in Canberra Australia, The Nationa Portrait Gallery i London, Eastman House i Rochester, Houston Center for Photography og Annenberg Space for Photography i Los Angelse. Douglas Kirkland er for tiden aktuell med utstillingen "Fermo Immagine" i Maxxi – Museo Nazionale Delle Arti Del XXI Secolo i Roma. (18. oktober til 5. november)

 

I forbindelse med utstillingen vil det også være lansering av praktboken The Essential Marilyn Monroe av Joshua Greene. Milton H. Greenes sønn har samlet 260 fotografier fra sin fars arkiv. 160 av disse fotoene er aldri tidligere vist. Joshua Greene vil være tilstede på åpningen og signere under boklanseringen. 

Nøkkelord

Kontakter

Tonje Buer // Kurator/fagansvarlig //Fineart
Tlf. 93 67 67 98

Bilder

Foto:Milton H. Greene
Foto:Milton H. Greene
Last ned bilde
Foto:Milton H. Greene
Foto:Milton H. Greene
Last ned bilde
The Essential Marilyn Monroe av Joshua Greene.
The Essential Marilyn Monroe av Joshua Greene.
Last ned bilde

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Fly Away - Pushwagner / Galleri Fineart 13.09 - 14.1012.9.2018 15:43Pressemelding

«Jeg sparer gullet til slutt», var ett av Pushwagners mottoer når han samtidig minnet sine medarbeidere om at «Vi er ikke framme enda...». 73 av sine 77 år brukte han på at utvikle sin karakteristiske strek. En strek som speilet en livsreise til mange land og kontinenter, opp- og nedturer, indre og ytre landskap, visjoner og skrekkvisjoner - en strek som skapte en rekke uforglemmelige ikoniske verk som nå henger på utallige vegger, fra Nasjonalmuseet til de mange hjem i Norge.

Selv om du står stille har du lov / Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard12.3.2018 09:04Pressemelding

Det har gått syv år siden den legendariske og fryktede kritikeren Roberta Smith i New Yorks Times, utropte Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaards første felles utstilling til en av årets ti viktigste utstillinger. 2011 ble starten på noen hektiske år med flere store samarbeidsprosjekter. Ikoniske utstillinger på Galleri K og Rod Bianco i 2012 og ny utstilling i NY 2013. Alle skapte stor oppmerksomhet hjemme, så vel som internasjonalt. Brått tok det slutt. Kunstnere gikk hvert til sitt. Bruddet var et faktum. Men så fem år etter at de satte siste strek er de tilbake igjen!

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart30.10.2017 08:52Pressemelding

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom