NRK

Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK i Buskerud

Del

Mah-Rukh Ali går tilbake til NRK etter 10 år i TV 2 og blir sjef for NRKs distriktskontor i Buskerud.

Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK Buskerud. (Foto: Arne Ove Bergo)
Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK Buskerud. (Foto: Arne Ove Bergo)

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den nye jobben som distriktsredaktør i NRK. Å skulle lede andre til å prestere god journalistikk er noe jeg ser fram til. Det blir både spennende og utfordrende, sier Mah-Rukh Ali.

Regionredaktør for NRK i øst, Jannicke Engan, er svært glad for å få Ali inn i lederteamet.

– Vi er så glade for at Mah-Rukh har takket ja til jobben som distriktsredaktør og gleder oss enormt til å jobbe med henne. Hun er en dyktig og uredd journalist. Jeg føler meg sikker på at hun som redaktør vil styrke distriktskontoret i Buskerud med god journalistikk som vil sette sitt preg både lokalt og nasjonalt, sier Engan.

Det er som et ledd i omorganiseringen av distriktsdivisjonen i NRK at Buskerud får egen distriktsredaktør. En periode har Buskerud, Vestfold og Telemark vært under felles ledelse. I den nye organisasjonen blir de 15 distriktskontorene delt inn i fem regioner. Buskerud blir en del av Region øst sammen med distriktskontorene i Oslo og Akerhus og Østfold. Hvert av distriktskontorene skal fortsatt ha egen distriktsredaktør.

– I en tid der medievanene er i endring, har jeg stor tro på at lokal journalistikk med lokale sendinger og nasjonal nyhetsproduksjon fra hele landet blir viktig i kampen om seerne, lytterne og leserne. Hva som skjer i nærmiljøet vårt opptar oss. Lokaljournalistikken er betydningsfull i en verden der det er viktig å se sammenhenger. For å se det store bildet, må man først klare å forstå og se hva som skjer nært, sier den påtroppende distriktsredaktøren i Buskerud. 

Mah-Rukh Ali begynner i den nye jobben rett over sommeren. 

Kontakter

Ytterligere opplysninger kan gis av:

Regionredaktør Jannicke Engan, tlf. 930 54 856

NRKs pressetelefon 414 28 800

Bilder

Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK Buskerud. (Foto: Arne Ove Bergo)
Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK Buskerud. (Foto: Arne Ove Bergo)
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom