Forsvarsbygg

MADLATUA RYDDET

Del

Forsvarsbygg har nå fjernet forurensning og gjort området sikrere, renere og bedre, til glede for de som ferdes i området.

Massene ble lagt på båt og fraktet til miljødeponi
Massene ble lagt på båt og fraktet til miljødeponi

-Vi har ryddet de banene som ikke lenger skal brukes av Forsvaret, uttaler prosjektleder i Forsvarsbygg, Bjørn Vegard Løkstad. Han er svært fornøyd med resultatet av miljøoppryddingen.

Han fortsetter:

-Forsvarsbyggs prosjekt har vært todelt: Vi har fjernet masser som var forurensa etter generasjoner med skyting, og lagt til rette for at området på nytt kan dekkes av naturlig vegetasjon. Det ser «goldt» ut nå som så store mengder jord og vegetasjon har blitt fjernet, kun små spredte busker og tuer står igjen, men naturen vil i løpet av kort tid ta tilbake området, beroliger han.


Miljøkompetanse og erfaring
For å gjennomføre et slikt prosjekt har Forsvarsbygg benyttet sitt eget ekspertmiljø innenfor miljøopprydding. Løkstad selv har lang erfaring, blant annet fra Dovrefjell hvor Forsvarsbygg gjennomfører norgeshistoriens største naturrestaurering.

Skytebanene på Madlatua har vært brukt av Forsvaret i 150 år. Til sammen 25.000 tonn med forurensede masser er gravd opp, fjernet og transportert til godkjent miljømottak, fortsetter han.

Omfattende logistikk
Massene ble lastet opp på lastebiler og levert på båt i Sandnes havn hvor turen gikk videre til Tønsberg for levering til godkjent mottak. Disse massene ble uttransportert av over 920 semitrailere langs en særdeles trang og kronglete boligvei.

–Takk til naboene og andre som har vært berørt av vår virksomhet for forståelse og tålmodighet, understreker han.


Salamanderen lever etter flytting
På Madlatua lå det en salamanderdam, som på grunn av arbeidet måtte flyttes. En ny provisorisk salamanderdam ble derfor lagd. Den blir nå liggende, er omsluttet av vegetasjon og det er observert rumpetroll og salamandre også i deres nye «hjem».

–Det er kanskje en kuriositet, men gledelig uansett, sier han.

-Totalt sett er vi glade over å ha gjort området renere, sikrere og mer tilgjengelig enn før, avslutter prosjektlederen.

Kontakter

Forsvarsbyggs pressevakt er tilgjengelig hver dag fra 7-19 og nås på telefonnummer 47 7777 47 eller epost pressevakt@forsvarsbygg.no

Bilder

Massene ble lagt på båt og fraktet til miljødeponi
Massene ble lagt på båt og fraktet til miljødeponi
Last ned bilde
Gravemaskiner iferd med å rydde opp
Gravemaskiner iferd med å rydde opp
Last ned bilde
Prosjektleder Bjørn Vegard Løkstad i Forsvarsbygg
Prosjektleder Bjørn Vegard Løkstad i Forsvarsbygg
Last ned bilde
Utsnitt fra Madlatua
Utsnitt fra Madlatua
Last ned bilde

Om Forsvarsbygg

Forsvarsbygg
Forsvarsbygg
Grev Wedels plass 5
0151 Oslo

815 70 400http://www.forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg er eit statleg forvaltingsorgan underlagt Forsvarsdepartementet som utviklar, byggjer, driftar og avhendar eigedom for forsvarssektoren.

Følg saker fra Forsvarsbygg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsbygg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forsvarsbygg

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom