Nærings- og fiskeridepartementet

Lukker ikke rekefisket

Del

Det blir ikke aktuelt å lukke fisket etter reker med trål i Nordsjøen og Skagerrak for fartøy under 11 meter. Det melder Nærings- og fiskeridepartementet.

- Jeg mener på generelt grunnlag at vi bør være varsomme med å lukke for mange fiskerier. Særlig gjelder det de minste fartøygruppene der lukking er en betydelig inngripen i allemannsretten og stenger for rekruttering, sier Ronny Berg, statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet.  

Sakens bakgrunn er at Norges Fiskarlag allerede i 2016 foreslo en lukking. I november samme år konkluderte fiskeriministeren med at han ikke ønsket å gå videre med Fiskarlagets forslag, men forslaget ble senere sendt på en åpen høring. Tilbakemeldingene fra høringen viser at det er svært ulike meninger om Fiskarlagets forslag.

- Når det gjelder rekefisket i sør så kan jeg ikke se andre avgjørende argumenter for lukking. For eksempel har utviklingen i antall fartøy i denne gruppen vist seg å være rimelig stabil over tid, sier Berg.

Nærings- og fiskeridepartementet har derfor bedt Fiskeridirektoratet om å legge til grunn i høringen av neste års deltakerforskrift at gjeldende adgangsregulering av fisket etter reker med trål i Nordsjøen og Skagerrak skal videreføres i 2018. 

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom