Akademikerne

Lønnsoppgjøret i kommunesektoren: Krever lokal lønn for lektorer

Del

- Norsk skole er avhengig av den beste undervisningskompetansen for å levere kvalitet. Lønn må brukes i større grad for å gjøre skolen til et attraktivt arbeidssted, sier Jan Olav Birkenhagen, leder av Akademikerne kommune.

Jan Olav Birkenhagen, leder av Akademikerne kommune
Jan Olav Birkenhagen, leder av Akademikerne kommune

Lønnsoppgjøret i kommunesektoren startet opp i dag. Forhandlingene omfatter alle kommuner og fylkeskommuner, med unntak av Oslo. Akademikernes hovedkrav er at all lønn for lektorene forhandles lokalt.

- Rekrutteringen til skolen er for svak, og vi mangler lektorer i fag som matte, norsk og naturfag. Arbeidsgiver må kunne bruke lønn som virkemiddel for å tiltrekke seg riktig kompetanse, poengterer Birkenhagen.

Akademikerne har hatt lokale lønnsforhandlinger i kommunene siden 2002, med unntak av blant annet lektorene. Akademikerne jobber for at lektorene får det samme lønnssystemet som andre akademikergrupper – som har hatt en dårlig lønnsvekst de siste årene.

- Rekrutteringsutfordringene har sammenheng med den svake lønnsveksten for en over altfor lang tid neglisjert gruppe, derfor er det så viktig å gjøre noe med dette. Vi vet at dyktige undervisere er helt avgjørende for skolens kvalitet, understreker Birkenhagen. 

Forhandlingene i KS skal være sluttført innen 1. mai.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Jan Olav Birkenhagen, leder av Akademikerne kommune                   mob. 952 51 984
Christine Rian Johannessen, kommunikasjonssjef, Akademikerne      mob. 977 47 507

Kontakter

Bilder

Jan Olav Birkenhagen, leder av Akademikerne kommune
Jan Olav Birkenhagen, leder av Akademikerne kommune
Last ned bilde

Lenker

Om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Fridtjof Nansens plass 6
0160 OSLO

95 30 90 90http://www.akademikerne.no

Akademikerne er en arbeidstakerorganisasjon for langtidsutdannede. Organisasjonen ble stiftet i 1997. Medlemmene er yrkesorganisasjoner for folk med utdanning fra universitet eller vitenskapelig høyskole. Akademikerne består av 13 foreninger og disse har i alt ca 194 000 medlemmer.

Følg saker fra Akademikerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademikerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akademikerne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom