Lofoten hovedingrediens i MasterChef Italia
- At Norge spiller en av hovedrollene i en episode av MasterChef Italia gir oss fantastisk synlighet i det italienske markedet. Norge får vist seg fram som en matdestinasjon både i Italia og for seere som følger programmet i andre land, sier reiselivsdirektør Bente Holm i Innovasjon Norge.
Norge er en av to utenlandsturer programmet har denne sesongen, og vil dermed få en fantastisk eksponering gjennom et av italienernes yndlingsprogram. Suksessen til Masterchef skal visstnok være en av årsakene til at mat nå er et større samtaletema enn fotball i Italia, og programkonseptet er så populært at for 2018 er det aktuelt å eksportere de italienske seriene.
Unik mulighet for å markedsføre Norge og norsk mat
- Vi ser på denne gjesteopptreden som en unik mulighet for både Nordland, Lofoten, Norge og norsk tørrfisk. Gjennom programmet får vi markedsført turisme, kultur og mat til et bredt publikum. Våre tall viser at turister fra Italia som besøker Norge har et høyt døgnforbruk sammenlignet med mange andre, så vi ønsker flere italienere hjertelig velkommen nordover for å oppleve Norge og Lofoten, og for å smake seg gjennom norske delikatesser, sier Holm.
Det er den «eksterne» prøven som er lagt til Lofoten, hvor en gruppe med norske fiskere og deres koner dømmer kokekunsten til deltakerne.
- Italia er vårt viktigste marked for tørrfisk, og dette var en helt unik mulighet til å vise frem og øke oppmerksomheten rundt dette tradisjonsrike produktet. Tørrfisk har en nesten 1.000-årige historie i Italia og mange av rettene har gått i arv i generasjoner, sier Sjømatrådets fiskeriutsending i Italia, Trym Eidem Gundersen.
MasterChef i 52 land
I Italia vises MasterChef på SKY plattformen, som har ca. 4.500.000 abonnementer. Seertallet ligger på rundt 1.460.000. Etter at programmet er vist på SKY går det videre på andre kanaler, så seertallet er mest sannsynlig det dobbelte. MasterChef er det mest vellykkede kulinariske TV-format i verden, og er tilpasset hele 52 forskjellige land.
Organiseringen og realiseringen av MasterChef i Lofoten er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, NordNorsk Reiseliv, Norges Sjømatråd, Nordland Fylkeskommunen, og Tørrfisk fra Lofoten.
- Det har vært gjort en skikkelig dugnad for å realisere episoden i Lofoten. Vi vil derfor sende en ekstra takk til Destinasjon Lofoten, Thon Hotel Lofoten, Nyvågar Rorbuhotell, Arctic Buss, XX Lofoten, Anitas Mat, SAS – Scandinavian Airlines, Widerøe Flyselskap, Norwegian Airshuttle for at dette ble realisert, avslutter Bente Holm.
FAKTA:
- MasterChef Italias episode fra Lofoten sendes 18. januar 2018 kl. 21.15 på SkyUnoHD.
- Det er mulig å se den i streaming på NOWTVit (betalt tjeneste).
- I tillegg til selve programmet er det blitt laget et Masterchef Magazine, som blir sendt fra mandag til fredag også på Sky Uno, dedikert til oppskrifter, matlaging og «hemmeligheter» vedr. konkurrenter og dommere.
- Juryen består av de kjente og populære kjendis kokkene: Joe Bastianich (tidligere dommer i den amerikanske versjonen av Masterchef), Bruno Barbieri, Antonino Cannavacciuolo, og Antonia Klugmann.
- Innspillingen fant sted 1. -2. juni 2017.
Nøkkelord
Kontakter
Marianne MorkInnovasjon Norge Reiseliv
Tel:414 49 747mamor@innovasjonnorge.noBilder
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Innovasjon Norge og Eksfin finansierer Nordic Halibut med til sammen 178 millioner kroner18.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding
Kveiteoppdrettsselskapet Nordic Halibut på Averøy i Møre og Romsdal mottar lånefinansiering på 102,5 millioner kroner fra Innovasjon Norge og 75 millioner kroner fra Eksportfinansiering Norge (Eksfin) til nytt landbasert settefiskanlegg på Tingvoll samt drift.
Nå åpnes det for nye klynger til Norwegian Innovation Clusters17.4.2024 15:00:00 CEST | Pressemelding
Innovasjon Norge, i samarbeid med Siva og Forskningsrådet, kan i dag kunngjøre opptak av nye klynger til klyngeprogrammet “Norwegian Innovation Clusters”.
Presseinvitasjon til Hannover Messe - besøk av statsminister Jonas Gahr Støre og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz11.4.2024 06:00:00 CEST | Presseinvitasjon
Vi inviterer norsk presse til årets Hannover Messe, en av verdens største industrimesser, der Norge i år er partnerland. Statsminister Jonas Gahr Støre og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz besøker den norske paviljongen mandag 22. april.
Tina Stiegler blir ny divisjonsdirektør i Innovasjon Norge21.3.2024 15:30:00 CET | Pressemelding
Tina Stiegler skal lede Innovasjon Norges største kundedivisjon som selskapets nye divisjonsdirektør for samfunns- og næringsutvikling.
Bionova fungerer godt, viser den første evalueringen20.3.2024 10:45:29 CET | Pressemelding
Bionovas to ordninger fungerer etter hensikten, viser evalueringen som er gjennomført av Oxford Research.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom