LO

LO-Virke-forhandlingene: Økt kjøpekraft og lavlønnsløft

Del

- Vi er godt fornøyd med at våre medlemmer i Virke-området er sikret økt kjøpekraft, og særlig at vi har fått til et løft for de lavlønte, sier LOs 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik etter at det i dag ble oppnådd enighet i LO-Virke-forhandlingene.

 

Det er de sju LO-forbundene Handel og Kontor i Norge, Norsk Transportarbeiderforbund, El- og IT-forbundet, Fagforbundet, Fellesforbundet, Norsk Arbeidsmandsforbund og Norsk Tjenestemannslag som har forhandlet med Hovedorganisasjonen Virke til tarifforhandlinger. Forhandlingene har omfattet 19 avtaler og nær 20.000 LO-medlemmer.

Rammene for årets oppgjør ble i forhandlingene satt til 3,2 prosent, tilsvarende rammene for frontfaget. Hva dette betyr i kroner og øre framkommer av protokollen og den enkelte avtale. Se forbundenes og LOs hjemmeside for mer informasjon om dette.

www.lo.no/tariff2019

Kontaktperson:
Bjørn Erik Dahl mob 971 96 754

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Over 920 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO. Av de LO-organiserte er 50 prosent kvinner.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom