LO

LO gratulerer ICAN med fredsprisen

Del

Landsorganisasjonen i Norge gratulerer den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN) med Nobels fredspris for 2017.

– Fagbevegelsen har i årevis støttet opp om kampen for en atomvåpenfri verden. Det arbeidet har fått ny giv med FN-vedtaket 7. juli i år der 122 land sluttet seg til den foreslåtte traktaten om forbud mot atomvåpen. ICAN har vært helt sentral i arbeidet for denne traktaten, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

– Som Nobelkomiteen påpeker i sin begrunnelse vil et folkerettslig forbud i seg selv ikke føre til en avskaffelse av atomvåpnene i verden. Det som nå må skje, er at verdens atommakter setter seg ned og innleder forhandlinger om en «skrittvis, balansert og nøye kontrollert avskaffelse av verdens nær 15.000 atomvåpen,» som Nobelkomiteen uttrykker det, sier Gabrielsen.

LO-lederen gratulerer også arbeiderbevegelsens humanitære organisasjon Norsk Folkehjelp, som har deltatt aktivt i arbeidet for et atomvåpenforbud. Norsk Folkehjelp er eneste norske organisasjon som er representert i det internasjonale styret til ICAN.

Kontakter

Vidar Bjørnstad
Avdelingsleder Internasjonal avdeling
Mobil: 930 63 617

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Over 920 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO. Av de LO-organiserte er 50 prosent kvinner.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom