Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom

Listhaug er uegnet som integreringsminister!

Del

Når man i hovedsak er opptatt av å snakke om krav og innstramminger- og ikke evner å se helheten, så sier det seg selv at det ikke blir god integrering av det, sier Ingrid Aspelund, leder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom.

Aspelund mener integreringsmeldingen inneholder få konkrete punkter som vil styrke integreringen, og mener særlig at det å ikke å gi barnehageplass til alle barn i asylmottak er et kroneksempel på at Listhaug ikke har stor kompetanse på integrering.

Omtrent 2500 barn mellom 0 og 5 år bor i norske asylmottak i dag. Det er dobbelt så mange som i fjor på samme tid. Det er bra at regjeringen foreslår gratis kjernetid for barn i asylmottak som har fått opphold, men dette holder ikke, mener Aspelund. Integreringen må starte fra dag en, og også barn som ikke har fått avklart sin oppholdsstatus må få dette tilbudet.

  • Man har bare en barndom, og det er vår plikt å gjøre den best mulig. De barna som sitter i norske mottak, har ikke valgt sin egen situasjon, og det minste vi som nasjon kan gjøre for dem er å la dem få en mest mulig "vanlig" barndom og  hverdag. Det handler om politisk vilje, sier Aspelund.

Et av mange lokallag i Solidaritetsungdom som driver med aktiviteter for barn i mottak er lokallaget i Bodø. Leder i laget, Rebecca Larsen Finbak,  jobber selv i barnehage og er en av drivkreftene i lokallaget.

  • Gjennom aktivitetene i Solidaritetsungdom har jeg møtt mange barn på asylmottak som aldri har gått i barnehage. De er ofte usikre, sjenerte og innadvendte. Når de tilslutt kommer seg i barnehage, kan dette snu over natten og de blir helt andre barn. Dette har jeg sett gjentatte eksempel på, sier Finbak.

Både Barneombudet og Utdanningsforbundet, har tatt til orde for at barn i asylmottak må få denne retten på lik linje med andre barn.

  • Det at vi gjør forskjell på unger, er helt klart diskriminering og det strider i mot flere av paragrafene i FNs barnekonvensjon, sier Aspelund.

Aspelund varsler politisk kamp for å gjøre denne meldingen til en integreringsmelding, og ikke det hun mener den er nå, et dokument som bidrar til å øke skiller – og å forsterke en "oss og dem-mentalitet".

  • Hun er en god politiker for FrP linje, men det gjør henne dessverre uegnet som en minister som skal skape en god grobunn for det nye Norge avslutter Aspelund.

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom

Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom
Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom
Storgata 33 A
0184 Oslo

22 03 77 00https://www.folkehjelp.no/Solidaritetsungdom

Solidaritetsungdom er Norsk Folkehjelps samfunnspolitiske ungdomsbevegelse. Vi mener at verden ikke er fattig, den er urettferdig – og sammen kan vi gjøre noe med det. Derfor er det en hovedoppgave for oss å arbeide for en mer rettferdig fordeling av makt og ressurser. Vi jobber for å fremme internasjonal solidaritet, for å bekjempe rasisme og fordommer, for en human flyktning- og integreringspolitikk og for en verden fri for atomvåpen.

Følg saker fra Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom

USAs nye Jerusalem-linje er et farlig skritt bakover8.12.2017 14:26Pressemelding

Jerusalems status er et av de mest betente punktene i fredsforhandlinger mellom israelere og palestinere. Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som hovedstad i Israel viker ikke bare fra den internasjonale linjen, den er i praksis ødeleggende for en fremtidig fredsprosess, og setter USA til de grader på sidelinjen som fredsmeglere i Midtøsten. Det sier leder av Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Philip Rynning Coker.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom