Siva – selskapet for industrivekst

Lister Nyskaping AS tas opp i det nasjonale næringshageprogrammet

Del

Selskapet blir fra årsskiftet en av 40 operatører av Sivas næringshageprogram. Lister Nyskaping skal bidra til videre utvikling av et levedyktig og framtidsrettet næringsliv i Listerregionen.

I samarbeid med næringslivet i regionen har Lister Nyskaping i 2017 utviklet et sterkt grunnlag for arbeidet som skal gjøres gjennom næringshageprogrammet. Næringshagen tilbyr kompetanse og nettverk basert på bedriftenes behov. De legger til rette for attraktive møteplasser for næringslivet i regionen.

– Næringslivet ønsker en næringshage i Listerregionen, uttaler Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Han viser blant annet til at 34 bedrifter har inngått avtale med Lister Nyskaping om bistand til utvikling og vekst. – Fremover må det skapes flere nye jobber. Jeg håper næringshagen vil bidra til omstilling og verdiskaping i regionen, sier Sanner.

Regional utviklingsaktør

Lister Nyskaping er lokalisert i Lygna Næringshage i Lyngdal sammen med flere relevante samarbeidsaktører og bedrifter. Lister Nyskaping er også nært tilknyttet flere andre bedriftsmiljøer i regionen, som Coverks i Kvinesdal og Lista Fly- og Næringspark i Farsund. Lister Nyskaping benyttes også som regional utviklingsaktør for seks kommuner i Listerregionen og Vest-Agder fylkeskommune. 

– Lister Nyskaping AS jobber hardt for omstilling og verdiskaping i sin region, og har lagt ned en særlig god innsats i året som har gått. Det er også en styrke at næringslivet selv har vært så tydelige på behovet for næringshagen, sier Randi Torvik, fagansvarlig program hos Siva.

Næringshageprogrammet er et distriktspolitisk verktøy som skal bidra til økt verdiskaping, vekst og utvikling av norsk næringsliv. En næringshage består av bedrifter som er samlokaliserte i næringshagen eller tilknyttet denne, og som mottar hjelp til utvikling av egen bedrift.

Kontaktpersoner:

Randi Torvik, programansvarlig Siva – 971 49 456 / randi.torvik@siva.no

Roy Strømsnes, kommunikasjonsdirektør Siva – 909 33 114 / roy.stromsnes@siva.no

Om Siva – selskapet for industrivekst

Siva – selskapet for industrivekst
Siva – selskapet for industrivekst
Postboks 1253 Thorgard
7462 Trondheim

480 39 000http://www.siva.no

Siva gir næringslivet rom til å vokse. Vi er medeier i små og store innovasjonsselskaper. Vi setter opp næringsbygg og investerer i eiendom. Vi gir økonomisk støtte, råd og kunnskap til gode nyskapingsmiljøer.

Følg saker fra Siva – selskapet for industrivekst

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Siva – selskapet for industrivekst på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Siva – selskapet for industrivekst

Offentliggjøring av Norsk katapult på Sivakonferansen 5. juni31.5.2018 12:57:51Presseinvitasjon

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil offentliggjøre nye katapult-sentre på Sivakonferansen i Trondheim 5. juni. I den forbindelse har Siva gleden av å invitere media til å delta. Både næringsministeren og vinnerne vil være tilgjengelig for intervju. Flere sterke næringsmiljø fra hele landet har søkt om opptak i ordningen. Regjeringen har satt av 125 millioner i statsbudsjettet til utvikling av nye og eksisterende sentre.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom