Den Norske Opera & Ballett

Lise Davidsen og Marita Sølberg på Hovedscenen

Del

Når teppet går opp for Cavalleria rusticana og Pagliacci 17. desember, er det med to av Norges beste sopraner i de ledende rollene.

Marita Sølberg i Pagliacci. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett.
Marita Sølberg i Pagliacci. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett.

– Lise Davidsen er et av de største vokaltalentene jeg noen gang har hørt. Det sa operasjef Per Boye Hansen da hun debuterte med Nasjonaloperaen vinteren 2015. Siden den gang har Lise Davidsen gjort en enestående internasjonal karriere. Fra og med lørdag kan sopranen oppleves for første gang i en scenisk operaproduksjon i Bjørvika, i rollen som Santuzza i Mascagnis Cavalleria rusticana.

I fjor gjorde 29-åringen rent bord og vant både Placido Domingos sangkonkurranse Operalia og Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. I tillegg ble hun tildelt Statoil-stipendet på en mill. kr. Da uttalte juryleder Leif Ove Andsnes: «Sjelden har noen gjort en større entré i det norske og internasjonale musikkliv», mens Financial Times skrev «Put her name at the top of the list of young singers of her generation» etter seieren i Operalia. Lise Davidsen har signert kontrakter med blant annet Opernhaus Zurich, Concertgebouw Amsterdam, Teatro Colon, festivalene i Glyndebourne og Aix en Provence, Royal Opera House, Wiener Staatsoper og Teatro Real, Madrid. I Cavalleria rusticana står hun på scenen sammen med Henrik Engelsviken som Turiddu, Ingebjørg Kosmo som Mamma Lucia, Nikoloz Lagvilava som Alfio og Vera Talerko som Lola.

Pagliacci presenterer oss for en annen stor stemme som har gjort seg bemerket internasjonalt det siste året: Marita Sølberg. Forrige sesong sang hun Mimì i La bohème ved Wien Staatsoper og Pamina i Tryllefløyten ved Los Angeles Opera. I mars 2016 ga sopranen ut sin første solo-CD, Opera Arias, og tidligere denne måneden debuterte hun ved Royal Opera House, Covent Garden, som Antonia i Hoffmanns eventyr. I Pagliacci møter vi også den russiske tenoren Mikhail Gubsky i rollen som Canio, Yngve Søberg er Tonio, Thorbjørn Gulbrandsøy er Beppo og Rodion Pogossov synger Silvio.

De to korte operaene Cavalleria rusticana og Pagliacci er skrevet på samme tid og oppføres nesten alltid i tospann. Verkene av Mascagni og Leoncavallo beskriver hverdagslivet i Sør-Italia på slutten av 1800-tallet, med pasjoner, sjalusi, opprør og død. Regi er ved henholdsvis Kasper Holten og Paul Curran. Den musikalske ledelsen for solister, Barnekoret, Operakoret og Operaorkestret er ved det unge amerikanske talentet Robert Trevino.

Premiere på Hovedscenen lørdag 17. desember kl. 18.00.

Kontakter

Hedda Høgåsen-Hallesby: hhh@operaen.no/ 930 34 924

Bilder

Marita Sølberg i Pagliacci. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett.
Marita Sølberg i Pagliacci. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett.
Last ned bilde
Lise Davidssen i Cavalleria Rusticana. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett.
Lise Davidssen i Cavalleria Rusticana. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom