Universal Music Norge

Linda Vidala «Bængshot» feat King Skurk One

Del

Etter å ha blitt satt på kartet som en av Norges nye kvinnelige rapartister med låten "Emma" i 2016, ble Linda Vidala plukket ut som en av by:Larms demoartister i 2017. Hun ble også nominert til “Årets forbilde” av Norsk Tipping og Frifond i forbindelse med By:larm. I dag slipper hun den humoristiske låta "Bængshot" feat King Skurk One.

HØR LINDA VIDALA "BÆNGSHOT" FEAT KING SKURK ONE HER

Bængshot er en låt som nesten bare spiller på humor men har et seriøst tilsnitt i hooket; folk bruker ulike rusmidler for å bli påvirket, og det er helt greit eller burde være det, i King Skurk One og Linda Vidala´s virkelighet. Dette er to meget lovende artister som ikke er redd for å si ting ufiltrert og rett ut og Bængshot kom som et resultat av meget god stemning i produsent og vokalist Linda Vidala´s  studio.

- "Jeg hørte King Skurk One på Spotify og syns han var en rå rapper med egen stil. Sendte han en melding på Instagram å gratulererte han med by:larm. Vi har møttes en gang før og det ble snakk om å ta en studiosession med en gang. Han tok med seg Jørgen Ramm og besøkte meg i studio på Påfuglen. Vi begynte å prodde opp en beat og Skurk skreik plutselig "Bængshot mafakka, erru hypp å bli skækk eller?!" Vi fikk alle lættis, prøvde å lage noe annet på beaten, men ingenting kunne måle seg med impulsrefrenget til Skurk. Så da ble det Bængshot."

- Linda Vidala

King Skurk One om samarbeidet med Linda Vidala:

- "Bangshot er en morsom rusproklamerende sang med kanskje Norges mest cathcy/dumme refreng. Linda Vidala og King Skurk One tegner et ganske annet bilde av rusbruk enn blåkors, og treffer hardt med den nye Bangeren "Bængshot". Låta er produsert av Linda Vidala og Jørgen Ramm, Drept av Linda Vidala og KingSkurkOne, to fremmadstormende artister signet til Universal og Nmg-G huset".

JRamm:

- "Jeg var i Oslo med Skurk og han skulle i studio til Linda så jeg ble med. Første gang jeg har mekka beat med en jente og det var stas! Sånt blir det god stemning og låt av!". 

Om Linda Vidala:

Linda Vidala er en leken artist, rapper og produsent fra Oslo.

Med egne produksjoner blander hun rap og sang til et  friskt hip hop-sound. Linda Vidalas låter innholder en god mix av humor, ironi og litt seriøsitet på temaer som rus, frisinnet sex og kjærlighet.

Hun vokste opp med en stor interesse for musikk, og begynte å spille trommer i en alder av seks. Gjennom oppveksten utviklet hun musikkferdighetene gjennom korps, dans, rockband og låtskriving. Som 15-åring flyttet hun alene til Oslo, og fikk raskt kjennskap til den norske musikkscenen. Sten for sten har hun bygget seg oppover og samarbeidet med flere produsenter og artister som bl.a. Illeig, Mira Craig, Sirius og Herreløse. (Linda har også opptredd med artister som Kaveh, Nico & Vinz, Pia Mia, Jaa9 & OnklP, Arif samt Erik og Kriss (Det store Korslaget).)

Siden 2012 har Linda gitt ut musikk på eget label (L.V labels), den gang på engelsk. I 2013 startet hun på sin utdannselse som Musikkdesigner på Norges Kreative Høyskole. I 2014 gjestet hun Danny Marocs 24timer mixtape, denne gangen som rapper. Dette vekket interessen for norsk hiphop og senere dette året kom hun ut med låta “Skitzo” via Mamacitas. Linda fullførte utdanningen, og har i etterkant tilbragt tid i studio for å utvikle sitt nye norske sound. 

I 2016 kom hun ut med låten Emma som fort vokste seg til å bli en kultklassisker. Denne låta satt henne på kartet som en av norges nye kvinnelige rapartister, og hun ble plukket ut som en av By:larms demoartister for 2017. Hun ble også nominert til “Årets forbilde” av Norsk Tipping og Frifond i forbindelse med By:larm. Hun mottok statens kunstnerstipend som populærkomponist i 2017, og jobber nå med EP og nye utgivelser.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, Post Malone, Ariana Grande, The 1975, Onkl P, Shawn Mendes, Lil Halima, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, Seeb, The Rolling Stones m.fl.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

TIX sitt juleunivers i musikkvideo9.12.2018 18:12Pressemelding

I november slapp TIX sin første julelåt, «Håper Nissen Har Råd». Låten har herjet i topplistene siden og har strømmet nesten 3 millioner ganger. I dag slippes musikkvideoen til låten. TIX fikk for alvor fotfeste hos det norske folk i 2015 med sine kontroversielle russelåter som har blitt strømmet enorme mengder i Spotify. Nå fortsetter han å lage musikk uten kobling til russetiden, og førstesingelen «Shotgun» ble fort listet på NRK mP3 da den kom i juni. Låten lå lenge på #3 på Spotify Norge, og har strømmet nesten 9,5 millioner ganger. Samtidig opplever TIX suksess med låten «Sweet but Psycho» av Ava Max som han har vært med på å skrive. Låten har gått #1 på Spotify i Norge, Danmark, Sverige, Belgia og Finland, i tillegg til å ligge helt i toppsjiktet i en rekke andre land. Globalt har den peaket på #12. TIX er for øyeblikket i LA for å skrive musikk med sitt Publishing selskap, den internasjonale giganten APG. SE MUSIKKVIDEOEN HER. HØR TIX - “HÅPER NISSEN HAR RÅD” HER. Mer om TIX Bak

Nyhetsbrev fra Universal Music7.12.2018 13:24Pressemelding

God fredag! Her er ukens nyhetsbrev fra Universal Music: Calum Scott til semifinalen i Idol Seeb annonserer samarbeid med Bastille – "Grip" Astrid S slipper "Closer" Bastille ute med EP Sir Elton John er i dag ute med EP-en Step Into Christmas. Låten "Step Into Christmas" ble fremført på Gilbert O’Sullivan Show i 1973 og videoen er i dag ute. Opptaket har ikke vært vist siden 1973. Hitmaskinen Benny Blanco er ute med låten “Roses” med Norgesvennen Juice WRLD og Brendon Urie. Blanco tar ingen pauser, og er samtidig ute med sitt debutalbum Friends Keep Secrets, som blant annet inneholder megahiten “Eastside” med Halsey og Khalid, og bidrag fra mange store gjesteartister som Calvin Harris, Juice WRLD, Swae Lee og flere. Pop-fenomenet HRVY besøkte Oslo i forrige uke, og er nå ute med sin nye låt “I Don’t Think About You”! James TW er ute med en nydelig cover av juleklassikeren “Last Christmas”. Hip-Hop legenden Ice Cube er ute med albumet Everythangs Corrupt! Albumet er hans første på 8 år

Calum Scott til semifinalen i Idol7.12.2018 12:07Pressemelding

I kveld opptrer britiske Calum Scott på semifinalen i Idol. Calum Scott ble for alvor kjent da han deltok i Britain’s Got Talent i 2015, med en audition som gikk viralt. Videoen har over 200 millioner visninger. Calum Scott sin cover av "Dancing On My Own" av Robyn ble en kjempehit og har streamet over 16 millioner ganger i Norge. Albumet Only Human har solgt til platina i Norge, og nylig ble det sluppet en reutgivelse av albumet, Only Human Special Edition. Reutgivelsen inneholder blant annet den nye singelen "No Matter What" og en cover av "White Christmas" av Bing Crosby. Idol sendes direkte i kveld fra kl. 19:30 på TV2.

Bastille ute med EP7.12.2018 11:01Pressemelding

Bastille er i dag ute med EP-en Other People's Heartache Pt.4. Blant dem som bidrar på EP-en finner man Craig David, Kianja, Lily Moore, Rationale, Swarmz, Jacob Banks, S-X og Seeb - for å nevne noen. Første låt ut fra EP-en er "Grip" som de har sammen med Seeb. Other People’s Heartache Pt.4 er produsert av Bastille selv sammen deres faste samarbeidspartner Mark Crew. Other People's Heartache Pt.4 er fjerde del i en serie av EP-er som Bastille har gitt ut hvor den første kom i februar 2012, den andre i desember samme år mens den tredje ble sluppet i 2014. Om samarbeidet med Seeb sier vokalist Dan Brown: “Seeb turned our big, messy guitar song into something new and completely different, but it still feels wholly in keeping with the escapist theme of the song: the euphoria and horrors of a late, late night. “When the drop happens it’s like you get sucked back into the weirdness of the night or like a door’s been opened into the clubby world of Seeb. Their production takes it somewhere w

Seeb annonserer samarbeid med Bastille – Grip6.12.2018 06:31Pressemelding

Etter å ha sluppet debut-EPen “Nice To Meet You” og remixene av Taylor Swift sin “Delicate” og Clean Bandit sin “Solo feat. Demi Lovato)” i 2018, runder produsentduoen Seeb av året, klare med nok et nytt stjernesamarbeid. Sammen med indierock kongene Bastille, slipper de i dag singelen “Grip”. Etter å ha laget egen musikk og remikser for artister som bl.a. Taylor Swift, Tove Lo, Coldplay, Clean Bandit og Shawn Mendez har Seeb rukket å lagt 4 milliarder (!) avspillinger bak seg siden debuten for tre år siden. Låta “Drink About” feat Dagny har vært en av årets store norske låter og ble også nominert til P3 Gull. Nå er duoen klar med nok et stjernesamarbeid. De har slått seg sammen med de britiske indierock kongene Bastille. Bastille-vokalist Dan forteller: - “Seeb turned our big, messy guitar song into something new and completely different, but it still feels wholly in keeping with the escapist theme of the song: the euphoria and horrors of a late, late night. “When the drop happens it’

Astrid S slipper «Closer» 5.12.2018 15:55Pressemelding

I høst har Astrid S vært høyaktuell med «Emotion» i inn- og utland, og tirsdag 4. desember slapp hun en ny, nær låt, nemlig «Closer». Samtidig som «Emotion» for tiden er landets mest spilte låt på radio og ligger på toppen av de norske radiolistene, befinner Astrid S selv seg i Storbritannia hvor hun gjester Years & Years sin UK-arena turné. Hør “Closer” her. Tidligere denne måneden ble det også klart at videogiganten VEVO har utpekt Astrid S som en av de få utvalgte «Artists To Watch» for 2019. I ble videoene fra VEVO sin DSCVR ARTISTS TO WATCH 2019 med Astrid S ut – der fremfører hun både “Closer” og “Emotion”. Se her: https://AstridS.lnk.to/DSCVR2019PR Om «Closer» «Closer» er skrevet av Astrid S, Oscar Görres, Ludvig Söderberg og James Alan Ghaleb. Låten er produsert av Oscar Görres og A Strut for Wolf Cousins Productions, og mixet av Serban Ghenea. Selv sier Astrid; Jeg er så glad for at «Closer» endelig er ute i verden! Jeg skrev den tilbake i mars med Oscar, Ludvig og James Alan.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom