LESERINNLEGG - Gå for glede og helse!

Del

Å være i aktivitet gir trivsel og overskudd. I disse dager arrangerer Nasjonalforeningen for folkehelsen «Hjerteuka», med hjertemarsjer, stands og et vell av aktiviteter over hele landet.

Av Lisbet Rugtvedt, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen

Å gå en tur er enkelt og sosialt. De aller fleste kan delta i en gåtur, om løypa og farten tilpasses. For snart 200 år siden skrev Søren Kierkegaard om det å gå: «Tap for all del ikke lysten til å gå. Jeg går meg til det daglige velbefinnende hver dag, og fra enhver sykdom. Jeg går meg til mine beste tanker, og jeg kjenner at ikke en tanke er så tung at jeg ikke kan gå fra den. Når man fortsetter slik å gå, så går det nok.»

Det siste tiåret er det kommet stadig mer forskning som viser at det Kierkegaard erfarte på midten av 1800-tallet, har sammenheng med avanserte prosesser i hjernene våre. Når vi er i aktivitet banker hjertet fortere, vi får økt blodgjennomstrømming i hele kroppen, også i hjernen. Det fører til økt aktivitet i koblingene mellom hjernecellene, og vi blir rett og slett kvikkere og tenker bedre.

Å gå skjerper ikke bare hjernen, det har mange gode effekter på resten av kroppen også. 30 minutters daglig gange, enten sammenhengende eller i bolker, er nok for å redusere stress og gi bedre fysisk form og livskvalitet.

Nasjonalforeningen for folkehelsen mener at samfunnet bør legge til rette for at det skal være enkelt for alle å gjøre sunne valg. For å redusere sosial ulikhet i helse er det viktig at tiltak når alle, og at vi tar fellesarenaer i bruk.

Samtidig med Hjerteuka arrangerer vi Hopp for hjertet, der over 100 000 skolebarn over hele landet hopper tau i to uker. Det viktige budskapet som ligger bak dette, er at vi trenger å være i bevegelse for å ta vare på helsa. Men først og fremst vil vi skape bevegelsesglede og aktiv lek.

Vi ønsker alle barn som deltar i hoppetaukonkurransen lykke til, og oppfordrer alle til å bli med på en hjertemarsj! Og finner du ikke et arrangement der du bor, finner du kanskje en venn å gå tur med.

God tur!          

Nøkkelord

Kontakter

Om Nasjonalforeningen for folkehelsen

Nasjonalforeningen for folkehelsen
Nasjonalforeningen for folkehelsen
Oscars gate 36B
0258 Oslo

23 12 00 00http://www.nasjonalforeningen.no

Nasjonalforeningen for folkehelsen er en frivillig, humanitær organisasjon med helselag og demensforeninger over hele landet. Vårt mål er å bekjempe hjerte- og karsykdommer og demens. Det gjør vi med forskning, informasjon, forebyggende tiltak og helsepolitisk arbeid. Nasjonalforeningen for folkehelsen er interesseorganisasjon for personer med demens og deres pårørende. Vår innsats finansieres med innsamlede midler og gaver.

Følg saker fra Nasjonalforeningen for folkehelsen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonalforeningen for folkehelsen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nasjonalforeningen for folkehelsen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom