Utleiemegleren

Leieprisene i Oslo synker i mars

Del

- Det er for tidlig å si om dette er en varig trend, sier administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Oslo:

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mars 2016 viser at det nå i snitt koster 8 735 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5 prosent.

I snitt kostet det 11 390 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mars 2016, dette er en nedgang på 4,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,8 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 353 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 0,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,2 prosent.

- Renten er rekordlav og vi opplever at flere ønsker å plassere sparepengene sine i eiendom nå når tradisjonell banksparing gir minimal avkastning, sier daglig leder for Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

- Små-investorene har våknet og flere tar kontakt for tips til å kjøpe «den perfekte utleieboligen», sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

- De beste leietakerne er ofte tidlig på banen og vi anbefaler derfor utleiere å være tidlig ute, sier daglig leder for Utleiemegleren PRO (storkunder), Marianne Wallin.

- Fargerike leiligheter blir nå foretrukket i leiemarkedet fremfor de klassiske hvite leilighetene. Fargetrender i hjemmet står høyt hos mange leietakere. Tidligere skulle utleieleilighetene være mest mulig nøytrale, men nå ser vi at mange leietakere ønsker leiligheter med særpreg, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum holdt leieprisene seg stabile.

- Asker og Bærum er et populært bosted, både i kjøps- og leiemarkedet. Vi merker at etterspørselen fra leietakere nå tar seg betydelig opp, også for de større og dyrere boligene, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Romerike:

På Romerike holdt leieprisene seg stabile.

I snitt kostet det 10 121 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i mars 2016, dette er en oppgang på 0,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,4 prosent.

Bergen:

I Bergen holdt leieprisene seg stabile.

- Vi har aldri før leid ut så mange boliger i mars og etterspørselen er aller størst etter sentralt beliggende 3-roms leiligheter, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

- Markedskunnskap er viktigere enn noen gang, understreker Hove. Markedet er pris-sensitivt og hvis man priser en bolig bare kr. 500,- for høyt, risikerer man å stå helt uten interessenter, sier han.

Stavanger:

I Stavanger økte leieprisene svakt.

- Mye tyder på at det største fallet i leieprisene nå er over for vår region, og at leieprisene har stabilisert seg, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Antall ledige boliger i Stavanger på Finn.no har gått noe ned siden foregående måned, og ligger i dag på 625 ledige objekter.

I snitt kostet det 11 100 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i mars 2016. Dette er en oppgang på 2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 10,6 prosent.

Drammen:

I Drammen økte leieprisene.

- Det er godt oppmøte på visninger og leiemarkedet fungerer svært godt i Drammen, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

 

Trondheim:

I Trondheim viste leieprisene en nedgang i mars, men det var stor etterspørsel etter 1-roms og boliger egnet for kollektiv.

- Studentene som vil ha bolig til sommeren er allerede på banen, derfor er det viktig å få ledige boliger raskt ut i markedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

- I slutten av mars hadde vi så mange som 100 interessenter på visning av en sentral 5-roms leilighet, sier hun.

Du finner masse stoff om utleie på www.utleiemegleren.no og fersk prisstatistikk på http://www.utleiemegleren.no/presse/prisstatistikk

For kommentarer eller tilgang til statistikken, vennlig kontakt administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal, vibecke.lyse.augdal@utleiemegleren.no Mobil: 90 86 63 81

 

For lokale saker, henvendelse til:

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64

Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31

Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29

Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81

Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35

Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38

Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42

Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Majorstuen, mobil 40 22 23 47

Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02

Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 130 ansatte.

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har over 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 130 ansatte.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Det er høy aktivitet i leiemarkedet, og studentene har startet jakten etter attraktive leiligheter med sentral beliggenhet, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.6.7.2018 08:00Pressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9191,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,9% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 3,4%. For en 2-roms kostet det i snitt 12.260,- kroner, dette er en oppgang på 1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,5%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.843,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,6%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,4%. -Vi har god respons på alle våre ledige objekter. Vi ser at det er høysesong for større boliger. Eneboliger og 3-4 roms leiligheter er det kamp om. Det har vært godt oppmøte på visninger og de fleste som henvender seg ønsker å leie den aktuelle boligen. Vi ser frem til en hektisk fellesferie og regner med stor pågang på boligene våre, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck. - Det

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom