Virke

Lav prisvekt på matvarer

Del

Tall fra SSB viser at prisen på mat og alkoholfri drikke økte med 0,3% fra september til oktober 2017. I løpet av de 12 siste månedene har matprisene sunket med 1,2%, mens konsumprisindeksen generelt har økt med 1,2%.

– Den svake prisøkningen i oktober er ikke overraskende etter at matprisene har sunket to måneder på rad, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke Dagligvare. 

Nedgangen i matprisene fra juli til august var på hele 3,4%, og var betydelig sterkere enn vanlig på den tiden av året. I tillegg sank matprisene med 0,6% fra august til september i år. 

– Derfor var det grunn til å forvente en svak oppgang nå, sier Størksen. 

Ser vi de siste 12 månedene under ett, har matprisene likevel sunket med 1,2%. Samtidig har konsumprisindeksen økt med 1,2%.

– Konkurransen i dagligvaremarkedet er åpenbart fortsatt svært sterk, avslutter Størksen.

Kontakter

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom