Kulturrådet

Lansering: Evaluering av basisfinansieringen av frie scenekunstgrupper

Del

Kulturrådet inviterer til lansering av evalueringsrapporten "Basis og overbygning: Evaluering av tilskuddsordningen for basisfinansiering av frie scenekunstgrupper".

Kulturrådets tilskuddsordning for basisfinansiering av frie scenekunstgrupper ble etablert i 2007. Ordningen har som formål å styrke scenekunstgruppers kunstneriske virksomhet, gi økonomisk forutsigbarhet og dermed gjøre det mulig å planlegge produksjon og formidling over tid. Støtten gis som et fast årlig tilskudd, i opptil fire år. Det kan søkes om forlengelse av perioden. Som hovedregel gis det ikke tilskudd over ordningen i mer enn 12 sammenhengende år.

I 2017 mottok 14 scenekunstnere/scenekunstgrupper støtte fra ordningen. Ordningen er den største av Kulturrådets støtteordninger innenfor scenekunstområdet med en samlet avsetning på 46.5 millioner kroner.

Evalueringen er utført av Telemarksforsking, og tar for seg perioden 2010–2017. Forfattere er Bård Kleppe, Ola K Berge, Ole Marius Hylland og Chris Erichsen. Ordningen ble også evaluert i 2010.

Arrangementet finner sted på Caféteateret, Hollendergata 8 i Oslo, 19 april 2018, kl. 12:00 - 16:00. 

Kontakt for påmelding: anita.eik@kulturradet.no

Arrangementet vil bli strømmet fra Kulturrådets nettsider.

Program

Moderator er Harry Guttormsen.

12.00 Mottakelse - enkel servering
13.00 Velkommen v/rådsmedlem Thorbjørn Gabrielsen
13.15 Presentasjon av rapporten fra Telemarksforsking v/ Ole Marius Hylland m.fl.
14.00 Kommentarer på rapporten v/ Hild Borchgrevink og Siemke Böhnisch
14.40 Pause
15.00

Paneldiskusjon og kommentarer fra salen.

I panelet: Ole Marius Hylland, Hild Borchgrevink, Morten Traavik, Ingri Midgard Fiksdal og Siemke Böhnisch. Moderator er Harry Guttormsen

16.00 Slutt

Om Kulturrådet

Kulturrådet
Kulturrådet
Mølleparken 2
0459 OSLO

21 04 58 00http://kulturradet.no

Følg saker fra Kulturrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom