Norges idrettsforbund

Lansering av Miljøhåndbok for norsk idrett

Del

Norges idrettsforbund har i samarbeid med Greener Events laget en miljøhåndbok for idretten i Norge. Boka er muliggjort gjennom en gave fra Sparebankstiftelsen DNB. Klubber, idrettsanlegg og arrangører av ulike arrangement og aktiviteter skal alle kunne ta med seg tips og læring for å trene på og kunne gjennomføre en grønnere og mer bærekraftig drift.

Miljøhåndbok for norsk idrett lanseres under Norway Cup søndag 30. juli kl 13.00. Idrettspresident Tom Tvedt stiller på lanserigen.

Greener Events, en ideell stiftelse for grønnere arrangement, har tatt initiativ til prosjektet, og har i den sammenheng samarbeidet tett med Norges idrettsforbund. Sparebankstiftelsen DNB har gitt en gave på én million kroner for å få gjennomført arbeidet med håndboken, et miljøkursopplegg, samt et stipend på snaue 200.000,-  til premiering av de beste miljøtiltakene hos opptil 19 idrettsorganisasjoner.

— Håndboken skal være et praktisk og nyttig verktøy for alle typer idrettsorganisasjoner som ønsker å ta miljøhensyn. Boken inneholder eksempler på at miljøtilpasning er både er mulig og lønnsomt. Håndboken bygger på erfaringer gjort i inn og utland helt tilbake til Lillehammer OL i 1994, sier redaktør for boken og daglig leder i Greener Events, Linnéa Svensson.

- Med dette håndboka vil alle våre medlemmer i landets 11.500 idrettslag få den nødvendige hjelpen til å sette vårt miljøarbeid ut i praksis, tilpasset hver enkelte klubbs nivå og omfang. Vi kommer nå til å utarbeide et kursopplegg i samarbeid med Greener Events for alle idrettskretsene, samt gjennomføre en konkurranse blant klubber i Norge hvor de beste miljøtiltakene premieres. Ved å lære, trene og dele sørger vi for at norsk idrett med enkle grep drives mer bærekraftig både økonomisk og med tanke på miljøet, sier idrettspresident Tom Tvedt.

- Sparebankstiftelsen DNB besluttet høsten 2016 å gi en gave til utvikling av prosjektet Grønn idrett bestående av miljøhåndbok, kursing og insentiver for idretten med særlig fokus på arrangement, men også administrasjon, anlegg og aktivitet. Boken som nå er ferdig skal kunne brukes av hele bredden av idretten i Norge og vi håper flest mulig vil ta den i bruk og ha glede av den, uttaler gaverådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, Linn Catrine Lunder.

Lanseringen av Miljøhåndboken er lagt til Norway Cup, søndag 30. juli  kl 13.00 i forbindelse med et miljøshow ledet av TV-programlederen Markus Barley på scenen på Ekebergsletta. Lanseringen vil bl.a. by på innlegg fra idrettspresident, Tom Tvedt, gaverådgiver i Sparebankstiftelsen DNB, Linn Catrine Lunder, og Linnéa Svensson, daglig leder i Greener Events som har ledet arbeidet med prosjektet Grønn idrett.

— Norway Cup er verdens største fotballturnering. Målet vårt er å være en internasjonal spydspiss som miljøvennlig idrettsarrangør. Ved å bidra til spredning av miljøhåndboka for norsk idrett ønsker vi at norske klubber og arrangement skal inspireres og lære, sier Tony Isaksen, Generalsekretær i Norway Cup/Bekkelaget Sportsklubb.

For kommentar og mer informasjon ta kontakt med:

Linnéa Svensson
linnea@greener-events.com

Greener Events
92283454

Bilder

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom